S-a stins din viaţă o campioană a României. „‘Sărăcim pe zi ce trece. Campionii se duc la Domnul!”

Fosta scrimeră Elena Buhaiev a murit. Este medaliată cu bronz la Mondiale.

10 aug. 2018, 10:34
S-a stins din viaţă o campioană a României. „‘Sărăcim pe zi ce trece. Campionii se duc la Domnul!”

‘Trist! După atletism, canotaj, acum si scrima trece prin durere! Elena Buhaiev a plecat dintre noi după o grea suferință! Bunul Dumnezeu sa va odihnească în pace!’, a transmis directorul DJST Constanţa, Mariana Solomon.

De asemenea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, precum şi fostul mare atlet al României, Ilie Floroiu, nu au rămas indiferenţa la trista veste şi şi-au exprimat regretele eterne.

Și învăţământul constănţean este din nou în doliu. Elena Buhaiev a fost inspector general la ISJ Costanţa, a trecut la cele sfinte, scrie cugetliber.ro

A fost antrenor de scrimă şi a condus ca manager Clubul Şcolar Sportiv nr.1, perioadă în care sportivii din cadrul CSS1  au avut performanţe deosebite la disciplinele atletism şi gimnastică. 
 
Elena Buhaiev era cunoscută şi pe plan politic, fiind secretar general adjunct în PDL Constanţa. 

Fiind o apropiată a fostului preşedinte Traian Băsescu,  după înfiinţarea PMP, Elena Buhaiev s-a înscris în PMP Constanţa, fiind vicepreşedinte în Consiliul Executiv Judeţean. 

„Ai fost un suflet bun şi mare pe pământ care a avut puterea să lupte din greu cu viaţa asta cruntă. Un exemplu pentru noi toţi. Acum, Dumnezeu a avut nevoie de tine să veghezi asupra celor dragi sufletului tău. Cuvintele nu îşi mai au rostul, Nina mea dragă orice aş zice nu te mai aduce înapoi, dar pentru mine ai fost cea mai bună prietenă, cel mai curat suflet şi cel mai bun om pe care l-am întâlnit în viaţa asta, mereu cu un pas mai mult. Dumnezeu să te odihnească!’, – Dorina Cârţog.

‘Sărăcim pe zi ce trece. A plecat dintre noi şi Elena Buhaiev. După Ioan Veliciu, Mişu Mihăilescu, Octavian Rusu…acum şi Elena Buhaiev. Campionii se duc la Domnul. Nina, ştim cine ai fost. Vrem doar să ştii că te-am iubit cu toţii şi te-am respectat. Nu te vom uita niciodată. Ne vom reîntâlni când bunul Dumnezeu va hotărî. Dumnezeu să te odihnească în pace, spadasina mea de bronz mondial’, a fost mesajul Elenei Frîncu, membra de onoare a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.