S-a stins din viaţă un cântăreţ celebru

Mark Hollis, solistul grupului britanic Talk Talk, celebru în anii 1980, a murit, luni, la vârsta de 64 de ani, au anunţat apropiaţi ai săi pe reţelele de socializare, scrie AFP.

26 feb. 2019, 06:28
S-a stins din viaţă un cântăreţ celebru

Formaţia Talk Talk era cunoscută pentru piese precum „It’s My Life” şi „Such a Shame”. „Sunt foarte şocat şi trist să aflu că Mark Hollis a murit”, a scris basistul grupului, Paul Webb, pe Facebook. „A fost un geniu muzical şi a fost o onoare şi un privilegiu să pot cânta cu el în grup”, a adăugat el. 

„Odihneşte-te în pace, Mark Hollis”, a scris pe Twitter şi Anthony Costello, văr prin alianţă cu muzicianul. Soţ şi tată minunat. Om fascinant, fidel principiilor sale, el s-a retras din muzică acum 20 de ani, dar rămâne un simbol muzical”, a adăugat el. 

Cauza şi locul decesului nu au fost încă precizate. Reprezentanţii lui Mark Hollis nu au oferit pentru AFP încă informaţii. 

Înfiinţat la Londra în 1981, grupul Talk Talk a devenit cunoscut în Marea Britanie şi în Europa cu melodii pop sintetizat precum „It’s My Life” şi „Such a Shame”. Dar formaţia şi-a schimbat stilul odată cu lansarea albumului „The Colour of Spring” în 1986, care a marcat debutul „post-rock-ului”. 

Tehnica de improvizaţie a formaţiei făcea organizarea concertelor dificilă aşa că s-au despărţit în 1991 după neînţelegeri cu casa de discuri. 

În Statele Unite, au cunoscut o revenire uşoară de popularite în 2003, în special după ce formaţia californiană No Doubt şi cântăreaţa Gwen Stefani  au reluat „It’s My Life”. Mark Hollis, născut pe 4 ianuarie 1955 la Tottenham, a dispărut de pe scena publică după 1998 şi după lansarea albumului solo intitulat simplu „Mark Hollis”.