S-a stins din viaţă un mare cineast. A scris „Misiune Imposibilă”

Scenaristul şi producătorul de televiziune Edward DeBlasio a murit pe 1 februarie, în Los Angeles, la vârsta de 88 de ani, după ce s-a luptat cu maladia Alzheimer.

09 feb. 2015, 10:55
S-a stins din viaţă un mare cineast. A scris „Misiune Imposibilă”

Edward DeBlasio s-a înrolat în tinereţe în Marina americană (U.S. Navy) şi a lucrat că jurnalist înainte de a se dedica industriei divertismentului, informează contactmusic.com.

A lucrat ca scenarist independent pentru câţiva ani, înainte de a scrie „The Man from Independence”, o producţie de televiziune dedicată fostului preşedinte american Harry S. Truman.

Edward DeBlasio a devenit apoi scenarist pentru serialul TV de succes „Dinastia/ Dynasty”, timp de opt din cele nouă sezoane ale seriei, producând 109 episoade şi scriind 94. De asemenea, DeBlasio a fost coscenarist al filmului de televiziune din 1991, inspirat din serialul din anii 1980.

DeBlasio a mai scris şi produs programe TV precum „In the Heat of the Night”, serial bazat pe filmul „În arşiţa nopţii/ In the Heat of the Night”, şi a scris episoade din serialele „N.Y.P.D.”, „Marcus Welby, M.D.”, „Misiune: Imposibilă/ Mission: Impossible”, „Bonanza” şi „Ironside”, printre altele.