S-a stins din viaţă unul dintre marii profesori ai României

Liviu Țeghiu, un cunoscut profesor universitar din Timișoara, a trecut la cele veșnice în această dimineață, la 71 de ani, în urma unei crize cardiace. A îndrumat timp de mai bine de 35 de ani, până în 2009, când a ieșit la pensie, destinul a mii de studenți din cadrul Facultății de Litere a Universității de Vest din Timișoara.

05 dec. 2019, 14:57
S-a stins din viaţă unul dintre marii profesori ai României

Liviu Țeghiu a făcut parte dintr-o generație remarcabilă de intelectuali bănățeni, care au trasat un profil special de civilizației orașului nostru. Prof. univ. dr. Liviu Țeghiu a fost exigent cu studenții, dar avea mereu un umor rafinat, apreciat de cei care l-au cunoscut. Este autorul unor articole de specialitate și cărți apreciate.

Întrebat de presa centrală dacă a preferat filologii sau jurnaliştii, profesorul Ţeghiu a răspuns politicos, în stilu-i caracteristic: „Nu e bine să ai simpatii, căci atunci ai şi antipatii. Trebuie să mergi la toţi cu aceeaşi plăcere. E ca şi când ai avea doi sau trei copii. Îl iubeşti pe unul mai mult ca pe celălalt?”. A cunoscut dramele deportării în Bărăgan de către comuniști la vârsta copilăriei, alături de familia sa. Fratele mai mare și surorile i-au fost sprijin când mama lui a murit. Acei ani foarte grei din Băragan și-au pus amprenta asupra sănătății tuturor. Vestea dispariției sale bruște a întristat pe mulți.

Profesorul Liviu Țeghiu va fi înmormântat sâmbătă, la ora 12.00, la Cimitirul de pe strada Stuparilor din Timișoara.