S-a trecut la următorul nivel! Clienții supermarketurilor vor fi scanați pentru a le afla vârsta

În România introducerea caselor de tip self checkout a generat o amplă dezbatere, dar în Danemarca supermarketurile au trecut la un nou nivel. Pentru a împiedica pe cei care nu au împlinit vârsta legală să cumpere alcool, centrele comerciale încep să introducă sisteme speciale pentru detectarea vârstei.

08 mart. 2023, 21:08
S-a trecut la următorul nivel! Clienții supermarketurilor vor fi scanați pentru a le afla vârsta

Măsura vine după ce în Danemarca a fost generalizat sistemul caselor de cumpărături fără casieri.  Consumul de băuturi alcoolice în rândul minorilor e în creștere în Danemarca. De obicei, minorii aleg punctele de plată fără casier din supermarketuri, pentru a putea achiziționa alcool.

Pentru a evita cazurile în care minorii cumpără alcool și achită la punctele de plată, în supermarketurile Bilka din Danemarca a fost introdus un sistem digital care stabilește vârsta clientului, potrivit TVR.

Sistemul funcționează prin detectarea schimbărilor fizionomice datorate vârstei – de exemplu ridurile sau părul alb.

Revoltă în România după anunțul eliminării casierilor din hypermarketuri

Un lanț de hipermarketuri din România a anunțat la începutul lunii februarie că reorganizează zona caselor de marcat, precum și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți, ca parte a proceselor de modernizare și digitalizare a companiei.

Odată cu acest modificări, clienții vor aștepta mai puțin la casele de marcat, care vor rămâne deschise în permanență, potrivit informațiilor furnizate de Auchan.

Casele de marcat vor fi înlăturate și înlocuite cu unele pe care clienții să le utilizeze, în timp ce casierii vor primi alte job-uri în cadrul companiei, acelea de consilieri, cu scopul de a sta mereu lângă clienți și de a-i ajuta atunci când întâmpină dificultăți, potrivit ziare.com.

Anunțul în care sunt prezentate noile modificări a fost făcut pe rețelele de socializare, acolo unde oamenii au început să comenteze pe seama acestui subiect, părerile fiind împărțite.

Citește și: „Garda femeilor din Urali”, gata să moară pentru Vladimir Putin. Cum se pregătesc rusoaicele cu puştile Kalaşnikov în mâini VIDEO