S-a trezit cu poprire pe pensie din cauza unei amenzi dată cu 14 ani în urmă, caz incredibil în Arad

Mihai Cernea este din Şicula şi s-a ales cu pensia poprită pentru o amendă din anul 2003, cu care nu are nicio legătură.

10 aug. 2017, 15:17
S-a trezit cu poprire pe pensie din cauza unei amenzi dată cu 14 ani în urmă, caz incredibil în Arad

Un bărbat de 64 de ani din comuna Şicula s-a trezit cu pensia poprită din cauza unei amenzi din 2003.

Potrivit procesului verbal „în data de 4 decembrie 2003, ora 10.13, pe bulevardul Iuliu Maniu, în faţa cofetăriei Mimoza, a oprit neregulamentar autoturismul marca Dacia 1310 cu numărul AR-03-FLB în zona de acţiune a indicatorului «oprire interzisă».” În document se mai precizează că „contravenientul nu este de faţă şi nu poate lua la cunoştinţă despre conţinutul procesului verbal”, proprietarul maşinii fiind „filmat cu camera video omologată”.

Potrivit aradon.ro, bătrânul spune că nu a comis fapta la care se face referire în procesul verbal. Mihai Cernea nu este şi nu a fost proprietarul acelei maşini. El a deţinut (până în 2007, când l-a dus la casat) un autoturism Dacia 1300 cu alt număr de înmatriculare.

De amendă nu a ştiut nimic, a aflat de ea doar acum, după 14 ani. Înştiinţarea de plată (şi somaţiile ulterioare) au fost expediate pe o adresă din municipiul Arad la care Mihai Cernea nu mai locuia de cinci ani! De altfel, aceeaşi adresă figurează şi în procesul verbal datat din 2003. Asta cu toate că arădeanul şi-a vândut apartamentul din oraş şi s-a mutat în comuna Şicula în 1998. În acelaşi an (pe 1 octombrie, mai exact) schimbarea de domiciliu a fost operată şi în buletinul de identitate, chiar de Poliţia din Şicula.

Directarea de la Casa Judeţeană de Pensii Arad a declarat că „poprirea vine de la Primăria Municipiului Arad – amenzi poliţie cu debit, conform titlului executoriu din 2015 emis de Municipiul Arad. Numai instituţia care a emis titlul de poprire poate să-l şi ridice”

Directorul Direcţiei Venituri din cadrul Primăriei Municipiului Arad a declarat că nu este problema lor dacă s-a încheiat sau nu corect procesul verbal de contravenţie.

„Procesul verbal de contravenţie (care a stat la baza emiterii titlului de poprire – n.r.) este întocmit pe numele Cernea Mihai. Pe noi nu ne interesează altceva, pentru noi nu sunt importante celelalte informaţii din procesul verbal. Nu este problema noastră dacă s-a încheiat corect procesul verbal de contravenţie. Nouă ne-a venit spre executare. Dacă a fost greşit, dânsul îl poate contesta în instanţă. Noi nu putem desfiinţa procesul verbal de contravenţie. Acesta se anulează doar în instanţă”, a precizat Pavel Neamţiu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, inspector principal de poliţie Lorena Radu, a anunţat că „au fost începute demersurile în instanţă pentru desfiinţarea actelor de executare”.

Mihai Cernea e bolnav de cancer, a suferit două intervenţii chirurgicale şi are o grămadă de necazuri.