S-a vaccinat anti-Covid cea mai în vârstă persoană din Capitală, la 105 ani: „Pentru strănepotul meu am făcut-o, vreau să îl văd mare”

Cea mai în vârstă persoană din București s-a vaccinat astăzi anti-Covid, la îndemnul nepoatei sale, care e medic.

28 mart. 2021, 18:43

S-a vaccinat anti-Covid cea mai în vârstă persoană din Capitală, la 105 ani: „Pentru strănepotul meu am făcut-o, vreau să îl văd mare”

Doamna Zoea Baltag, în vârstă de 105 ani, a primit astăzi, la Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, a doua doză de vaccin PfizerBioNTech împotriva COVID-19.

A pășit cu încredere în incinta centrului, însoțită de nepoată și strănepot. Ne-a mărturisit că nu a avut reacții adverse după prima doză, iar administrarea celei de a doua doze a decurs foarte bine:

„Nu, n-am avut nimic. Nici n-am simțit că am făcut vaccinul”

„Nu a zis niciodată că nu se vaccinează. Nu a fost nicio discuție în familia noastră că ar fi periculos sau să ne gândim mai bine. Ea a ales să se vaccineze.”, a precizat nepoata senioarei, potrivit paginii RO Vaccinare de pe Facebook.

În fața jurnaliștilor a dorit să transmită un mesaj pentru toată lumea: „E timpul să se vaccineze, singura soluție e asta!”.

La final, a primit o distincție și un buchet de flori din partea Primăriei Sectorului 4 „pentru curajul de a înfrunta pandemia SARS-CoV-2 prin vaccinare, oferind astfel un exemplu tinerelor generații”.

Zoea Baltag a mărturisit că nu credea că ar putea trăi fără soțul ei, până la această vârstă, dar că fiica, nepoata și strănepotul ei au ținut-o puternică. Acum, singurul motiv pentru care a făcut vaccinul și care o determină să lupte să trăiască cât mai mult este nepotul său, Tudor, de 11 ani.

Tudor a stat nedezlipit de străbunica lui și a ținut-o de mână pe tot parcursul vaccinului.

„Am vrut să-mi văd strănepotul mare, pentru el am vrut să trăiesc mai mult. E frumos, e cuminte. Fără soțul meu, viața nu prea a mai avut rost. Nici nu mă gândeam să trăiesc eu atâția ani după ce a murit el, de una singură. Dar având pe Tudor și pe nepoata care a avut grijă de mine și pe fiica mea, care m-au luat la ei, am avut o viață bună”, a mai spus ea, conform Libertatea.

„Singura soluție ca să scap de acest microb este vaccinul”, spune femeia de 104 ani, care îi îndeamnă să se imunizeze pe toți cei care nu au făcut-o încă”, a continuat Zoea.

BILANȚ VACCINARE COVID 28 martie. Alte 54.713 persoane au fost vaccinate în România în ultimele 24 de ore