S-a vindecat de acnee într-o zi, după ce a folosit un banal ingredient existent în orice bucătărie

Acneea este coşmarul multor adolescenţi şi chiar adulţi. Cei care au încercat să-i vină de hac, fie la cosmetică, fie prin tratamente costisitoare, şi nu au reuşit, ar putea să o combată cu un ingredient pe care îl găsim în toate bucătăriile. Este vorba despre usturoi, cu ajutorul căreia o tânără a avut rezultate incredibile, chiar a doua zi de când a început "cura".

10 iun. 2014, 10:40
S-a vindecat de acnee într-o zi, după ce a folosit un banal ingredient existent în orice bucătărie

Usturoiul este un ingredient folosit de mii de ani în prepararea feluritelor mâncăruri, însă acesta are şi proprietăţi curative în afecţiunile pielii, scrie libertatea.ro. Acneea poate fi tratată cu o pastă făcută din usturoi, al cărei efect se poate vedea încă de a doua zi.

Citeşte şi BOALA pe care multe femei o au şi nu ştiu de ea. Te îngraşă şi produce coşuri

Procedeul este destul de simplu. O tânără a reuşit să îşi îndepărteze coşurile, acneea şi chiar roşeaţa cu un căţel de usturoi, pe care l-a curăţat şi l-a tăiat, în aşa fel încât sucul să iasă la iveală. Apoi l-a aplicat în zona cu probleme, frecând uşor, timp de un minut. „Soluţia” din usturoi trebuie lăsată să acţioneze timp de cinci minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

Citeşte şi Panseluţa sălbatică, remediu eficient împotriva acneei

Usturoiul are proprietăţi multiple pentru îngrijirea organismului, nu doar a pielii. Făcut tinctură sau pulbere, usturoiul este recomandat în guturai, răceli, arteroscreloza, boli reumatice, afectiuni digestive, pneumopatii, gripe, bronşite cronice, astm, tuse, febră, hipertensiune, hipercolesterolemie, infecţii bacteriene, artroză, paraziţi intestinali, gută, dureri abdominal, gastrită, diabet sau tulburări ale ritmului cardiac.