S-au declarat decedaţi, ca să încaseze banii pentru ajutoarele de înmormântare. Cazul incredibil a zeci de angajaţi ai unei companii aeriene

26 de angajați ai companiei aeriene Thai Airways sunt acuzați că și-au făcut certificate false de deces pentru a primi ajutoare de înmormântare. Banii au fost dați dintr-un fond special al sindicatului din care făceau parte.

23 feb. 2021, 11:21
S-au declarat decedaţi, ca să încaseze banii pentru ajutoarele de înmormântare. Cazul incredibil a zeci de angajaţi ai unei companii aeriene

Sindicatul a constatat că numărul membrilor care depun cereri pentru indemnizația de înmormântare a crescut în mod suspect în decursul ultimilor ani”, a declarat Weerayut Thuankong, un lider al sindicatului.

Am verificat actele depuse și am constatat că certificatele de deces păreau să fie false. Mai mult, persoanele declarate decedate continuau să vină la muncă”, a adăugat el, citat de onemileatatime.com.

Citeşte şi Oamenii din Thailanda îşi înscenează moartea. Motivul pentru care fac asta

Și chiar dacă înșelăciunea a fost descoperită, angajații vin în continuare la muncă și primesc salarii. Acest lucru a fost posibil datorită avocaților care au suspendat procesul de concediere.

Din 2013, această fraudă a costat compania aeriană aproape o jumătate de milion de dolari. „Avem dovezi doar după 2013, dar credem că ar putea exista mai mulți membri de sindicat care au comis această fraudă mai înainte, pentru a încasa ajutoarele de înmormântare, așa că cerem poliției să declanşeze o anchetă mai amplă”, a mai spus liderul de sindicat. Prejudiciul total se ridică la 467.000 de dolari, ceea ce reprezintă în medie 18.000 de dolari pentru fiecare angajat care a depus cererea.

Thai Airways este în prezent în curs de reorganizare, deoarece se află sub protecție împotriva falimentului. Corupția a crescut de-a lungul anilor în această companie aeriană, iar un fost președinte al Thai Airways a fost chiar recent închis pentru taxele excesive impuse pe bagaje.

Citeşte şi Amanta regelui din Thailanda, ridicată în rang de ziua sa de naştere