S-au deschis birourile de vot pentru alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina

Birourile de vot pentru alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina s-au deschis duminică, la ora locală 8:00. Secţiile de votare se vor închide la ora 20:00.

25 mai 2014, 05:22
S-au deschis birourile de vot pentru alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina

Peste 36 de milioane de ucraineni sunt convocaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele, iar în unele localităţi şi organele puterii locale, inclusiv la Kiev, relatează agenţia de presă ucraineană Unian, informează Agerpres.

Buletinele conţin numele a 21 de candidaţi la prezidenţiale.

Există temeri că procesul de votare va fi perturbat în estul ţării de către separatiştii proruşi, care au ameninţat deja cu acţiuni teroriste pentru a intimida populaţia să nu se prezinte la vot.

Ministrul de interne Arsen Avakov declarase anterior că persoane necunoscute i-au „spart” site-ul şi au postat declaraţii false în numele său, în care se afirma că a fost distrus sistemul electronic „Alegerile”, ceea ce însemna că numărarea voturilor se va efectua manual.

Avakov a dezminţit scoaterea din funcţiune a sistemului de numărare a voturilor, indicând că, potrivit informaţiilor sale, Comisia electorală centrală acţionează în mod operativ.

CITEŞTE ŞI: „Regele ciocolatei”, favorit în cursa prezidenţială din Ucraina, vorbeşte limba română