S-au împlinit 18 ani de la atacul din 11 septembrie 2001. Imagini noi cu atentatele, descoperite într-o casă de vânzare din SUA VIDEO

Nu mai puțin de 2.400 de fotografii au fost descoperite în cadrul unei vânzări de obiecte dintr-o casă. Este vorba despre imagini nemaivăzute cu atentatele de la 11 septembrie 2001. Au trecut 18 ani de la atentatele care au zguduit o lume întreagă, iar arhiviștii americani cosideră că fotografiile descoperite sunt un adevărat miracol.

11 sept. 2019, 09:42

Din primele informații, reiese că aceste fotografii – aflate pe CD-uri – au fost realizate de un muncitor în construcții, numai că acesta nu a putut fi identificat până acum, scrie stirileprotv.ro. Fotografiile au fost postate pe platforma de imagini Flickr.

„În mod obișnuit astfel de lucruri (n.red. CD-urile) sunt ignorate la vânzările de obiecte. Cel mai probabil ajungeau la gunoi, dacă nu ne-am fi dus să vedem”, a spus Johnathan Burgess, cel care a asistat la vânzare cu Jason Scott.

„Este un miracol că am putut transfera datele de pe CD-uri”, au povestit arhiviștii. Ei au mai relatat că au încercat să descopere identitatea muncitorului care a realizat imaginile dar nu au reușit până acum. Nici familia sa nu a fost de găsit, informează stirileprotv.ro.

Citeşte şi Atac cu bombă la o nuntă în Afganistan. 63 de morţi şi peste 180 de răniţi

Patru atacuri sinucigașe

Pe 11 septembrie 2001, cu patru atacuri sinucigaşe, membrii reţelei teroriste Al-Qaida au şocat Statele Unite şi lumea întreagă. Patru avioane de linie au fost deturnate. Trei au vizat clădirile simbol ale SUA, turnurile gemene World Trade Center din New York şi Pentagonul din Washington. Al patrulea s-a prăbuşit fără a-şi atinge ţinta, Casa Albă, numai datorită curajului echipajului şi călătorilor.

Începând cu acest moment, Administraţia de la Washington a decis că violenţei trebuie răspuns tot cu violenţă, iar războiul împotriva răului începea. Anii care au urmat au fost presăraţi cu războaie costisitoare în Afganistan şi Irak şi cu numeroase atentate care au zguduit marile oraşe ale Occidentului.

Americanilor le-a trebuit un deceniu pentru a-şi elimina cel mai mare inamic şi pentru a răzbuna victimele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Pe 1 mai 2011 Osama bin Laden, şeful al-Qaida, a fost ucis într-un imobil din apropierea capitalei Pakistanului, Islamabad, după aproape zece ani în care a fost ţinta operaţiunilor speciale americane. Moartea lui Bin Laden a însemnat enorm pentru americani, fiind văzută drept o victorie împotriva terorismului şi cel mai important succes al serviciilor secrete.