S-au înregistrat cazuri de GRIPĂ PORCINĂ la graniţa României

Publicat: Miercuri, 23 Ianuarie 2013 16:33 // Actualizat: Miercuri, 23 Ianuarie 2013 17:20 // Sursa: RTV.net

Două cazuri de gripă de tip California, A/H1N1 (gripă porcină), au fost confirmate în oraşul bulgar Ruse, situat la graniţa cu România. Virusul a ajuns deja şi la Sofia, susţin unii experţi.

Două cazuri de A/H1N1 au fost confirmate, în oraşul bulgar Ruse, la o femeie de 34 de ani şi la un copil de 4 ani. Gripa porcină a venit în Bulgaria prin podul de peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse. Cei doi pacienţi de la Ruse sunt trataţi cu succes şi nu prezintă complicaţii, afirmă medicii.

Virusul a ajuns deja şi la Sofia, susţin unii experţi. Anghel Kuncev, inspectorul sanitar principal al Bulgariei, afirmă că în prezent se manifestă două tipuri de virusuri gripale - Victoria şi California (A/H1N1). Este prea devreme de spus care dintre aceste tipuri va domina epidemia din acest an, a afirmat Kuncev.

Potrivit medicilor, gripa porcină se deosebeşte de cealaltă prin faptul că îi afectează în special pe tineri, între 20 şi 45 de ani, în timp ce de virusul Victoria suferă pensionarii, copiii şi persoanele cu boli cronice. Medicii de familie din Bulgaria observă o creştere a numărului persoanelor cu infecţii virale, dar încă nu sunt cozi în faţa cabinetelor acestora, mai scrie Standart.

Virusul A/H1N1 circulă şi este o chestiune de timp să se ajungă la o epidemie. În acest moment, numărul cazurilor de infecţii respiratorii, respectiv de gripă, este de 80 la 10.000 de locuitori, ceea ce este mult sub numărul necesar ca să fie declarată o epidemie, scrie Monitor citat de Agerpres.

Virusul este cunoscut ca "gripa porcină", dar această denumire nu este corectă, a declarat Margarita Nikolova, şefa inspectoratului sanitar regional din Ruse. Nikolova a spus că nu este nimic deosebit în această situaţie şi nu trebuie să existe panică.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
26 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H