S-au luptat cu nămeţii ca să salveze oameni. Din cauza zăpezii, paramedicii au ajuns pe jos la urgenţele medicale

Drumul impracticabil acoperit cu zăpadă de peste o jumătate de metru i-a obligat pe paramedicii din Cîmpeni să străbată pe jos mai mult de trei kilometri pentru a ajuta o persoană cu afecţiuni cardiace dintr-un sat din Munţii Apuseni.

29 dec. 2018, 15:07
S-au luptat cu nămeţii ca să salveze oameni. Din cauza zăpezii, paramedicii au ajuns pe jos la urgenţele medicale

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, SMURD Cîmpeni a intervenit sâmbătă în satul Peleş, comuna Sohodol, pentru acordarea primului ajutor unei femei în vârstă de 69 de ani, care suferea de afecţiuni cardiace, dispnee şi tahicardie.

Intervenţia pompierilor a fost deosebit de dificilă din cauza drumului impracticabil, acoperit, pe alocuri, cu un strat de zăpadă de peste o jumătate de metru. Paramedicii au parcurs pe jos distanţa de aproximativ trei kilometri până la domiciliul pacientei„, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

Pentru sprijinul echipajului SMURD şi transportul pacientei la ambulanţă, s-au mai deplasat încă trei pompieri de la aceeaşi subunitate, cu un un autoturism de teren. Pacienta a fost preluată în siguranţă şi transportată la Centrul de Primiri Urgenţă Cîmpeni pentru investigaţii şi tratament de specialitate.

Anterior, acelaşi echipaj SMURD a intervenit în aceleaşi condiţii într-un alt sat din zonă, Făgetu de Jos, comuna Poiana Vadului, de unde au preluat un bărbat, de 74 de ani, cu afecţiuni medicale şi pe care l-au transportat aproximativ patru kilometri până la ambulanţă şi, ulterior, la CPU Cîmpeni. De această dată, un localnic a sprijinit intervenţia paramedicilor cu un autoturism de teren Dacia Duster, au menţionat cei de la ISU Alba.