S-au pregătit de înmormântare, dar au constatat că mortul este viu. A fost greşeală a spitalului

Un bărbat din Conceşti a fost declarat mort, la mijlocul lunii trecute, de cadrele medicale de la Spitalul Municipal Dorohoi, deşi era în viaţă. 

10 apr. 2014, 13:26
S-au pregătit de înmormântare, dar au constatat că mortul este viu. A fost greşeală a spitalului

Gheorghi Serafim, de 88 de an, a fost internat pe 18 martie, după ce a suferit un accident vascular cerebral, scrie monitorulbt.ro. Documentele medicale arată că, la jumătate de oră de la internare, a fost transferat la Secţia de Reanimare.

Pe 21 martie, cadrele medicale au sunat la primărie pentru a anunţa familia că a murit. Înştiinţat, un nepot al bătrânului, a apelat la ajutorul unui vecin din sat, care avea maşină, pentru a aduce acasă sicriul cu corpul neînsufleţit.

Citeşte şi Acuzaţii grave într-un spital din Iaşi: O bolnavă imobilizată la pat a fost lovită în cap de un stativ

Luni la prima oră, cei doi au cumpărat un sicriu şi s-au dus la spital pentru a revendica trupul bărbatului. După o oră de aşteptare în parcarea unităţii, nepotul a aflat că unchiul său trăia. Au returnat sicriul şi s-au întors acasă. După câteva zile, angajaţii spitalului au sunat din nou la Conceşti, de această dată la Poliţie. „Au spus că starea bărbatului se înrăutăţeşte şi că trebuie luat ca să nu moară în spital”, a spus un reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Gheorghi Serafim a fost externat pe 28 martie iar după câteva zile şi lungi suferinţe, bărbatul a murit acasă.