S-au sinucis prin spânzurare pentru că nu mai suportau condiţiile din taberele de refugiaţi

Doi solicitanţi de azil, un irakian şi un afgan, s-au sinucis prin spânzurare în nordul Greciei, potrivit unui ONG. ”Avem veşti teribile de la Mouries (...). Doi tineri s-au sinucis ieri (miercuri) şi azi (joi)”, a anunţat joi într-un comunicat Forumul Grec al Refugiaţilor.

27 dec. 2019, 12:20
S-au sinucis prin spânzurare pentru că nu mai suportau condiţiile din taberele de refugiaţi

Cei doi solicitanţi de azil erau cazaţi într-un hotel, în care sunt cazaţi 350-400 de refugiaţi, în satul Mouries, în nordul Greciei, în apropiere de frontiera terestră cu Republica Macedonia de Nord, potrivit ONG-ului.

Primul azilant, găsit mort miercuri, spânzurat lângă un pod în apropierea hotelului, era un refugiat afgan în vârstă de 32 sau 33 de ani, tatăl al doi copii. Al doilea, un tânăr irakian în vârstă de aproximativ 30 de ani, a fost găsit joi de către colocatarul său, pe un culoar al hotelului.

Potrivit autorităţilor elene, peste 40.000 de solicitanţi de azil se află în prezent în tabere, în condiţii insalubre, pe insule situate în nordul Mării Egee, către Turcia.

ONG-ul Médecins Sans Frontières (MSF) a anunţat la sfârşitul lui noiembrie un număr tot mai mare de copii refugiaţi care au încercat să se sinucidă în aceste tabere, în condiţii sordide, şi i-au îndemnat pe liderii europeni să acţioneze.


loading...