S-au speriat de moarte: Două avioane cu 900 de persoane la bord au fost gata să se ciocnească deasupra Oceanului Indian

Două avioane de pasageri au fost foarte aproape de o coliziune deasupra Oceanului Indian, impactul, care s-ar fi soldat cu moartea a aproximativ 900 de persoane, fiind evitat printr-o manevră bruscă efectuată de unul dintre piloţi, relatează Corriere della Sera şi The Telegraph.

20 iul. 2017, 14:40
S-au speriat de moarte: Două avioane cu 900 de persoane la bord au fost gata să se ciocnească deasupra Oceanului Indian

Un Airbus A380 al companiei Emirates avea la bord 615 persoane şi circula din Dubai (Emiratele Arabe Unite) spre Mauritius.

Deasupra Oceanului Indian, piloţii avionului Airbus A380 au raportat, în cursul zborului efectuat acum câteva zile, că se aflau la altitudinea de 11.500 de metri.

În acelaşi timp, în sens opus, dinspre Mauritius spre Dubai circula un Airbus A330 al companiei Air Seychelles, având la bord 277 de pasageri, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Boeing întrece Airbus, ca valoare a comenzilor pentru avioane, pentru prima dată în ultimii cinci ani

 Deşi raportase celui mai apropiat turn de control altitudinea de 11.500 de metri, avionul Airbus A380 zbura de fapt la 10.900 de metri, cea la care se deplasa celălalt avion.

Pilotul italian Roberto Vallicelli, comandatul avionului Air Seychelles, a fost avertizat de sistemele radar că din sens opus se apropia pe aceeaşi traiectorie un alt avion. Pilotul a efectuat o manevră bruscă spre dreapta pentru a evita coliziunea celor două avioane la viteze de aproximativ 900 km/h.


loading...