S-au vaccinat, dar apăreau pe platformă cu primul vaccin „ratat” şi rapelul ca „închis”. Explicaţiile autorităților

Situaţie ciudată pentru mai mulţi constănțeni. Oamenii au primit SMS cu o altă oră pentru rapel, iar când au verificat pe platformă au văzut "ratat" în loc de "efectuat" la prima doză și "închis" la rapel!

25 ian. 2021, 08:19
S-au vaccinat, dar apăreau pe platformă cu primul vaccin „ratat” şi rapelul ca „închis”. Explicaţiile autorităților

Oamenii s-au vaccinat la Spitalul Militar din Constanţa, însă, în așteptarea rapelului, au observat că pe platforma online s-au produs schimbări neprevăzute. Astfel, în loc de „efectuat”, în dreptul programării inițiale apare „ratat”, în timp ce rapelul, deși cu culoarea verde, este marcat drept „închis”.

S-au vaccinat, dar apar cu „ratat”

Toţi au documente justificative de la primul vaccin și au primit SMS referitor la rapel, „însă SMS-ul avea altă oră trecută și din acest motiv ne-a și atras atenția, așa că am reintrat pe platformă”.  Aceștia au sunat la autorități, însă nimeni nu a putut să ofere vreo lămurire. Mai mult, cum există cazuri precum cel de la Spitalul din Deta, Timiș, unde oameni care apar ca programați pe platformă nu au deocamdată doze, s-au temut să nu li se fi anulat rapelul, scrie Libertatea.

„După vaccinare și introducere în RENV, programarea pentru rapel se face automat. Persoana va primi în decurs de o oră un mesaj pe telefon și e-mail cu data și ora la care este programată”, este poziţia DSP Constanţa.

Bilanţ vaccinare 24 ianuarie. Peste 27.000 de români au fost imunizaţi în ultimele 24 de ore

În acest moment, în județul Constanța nu se mai pot face programări pentru luna ianuarie, iar ultimele centre rămase pentru programare fuseseră Hârșova și Medgidia. De asemenea, în municipiul Constanța nu se mai pot face programări până spre mijlocul lui februarie.

Aproape 450.000 de vaccinaţi, peste 700.000 de cazuri de persoane infectate

Conform datelor oficiale, umărul total de români vaccinaţi a ajuns la 433.129. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020): 446.285, la un număr de 433.129 persoane din care: 419.973 persoane vaccinate cu 1 doză; 13.156 persoane vaccinate cu două doze.

De asemenea, până luni, 24 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 711.010 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 653.125 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.816 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.


loading...