Să fie lumină. Jurnalistă ameninţată telefonic: Dacă te prind îţi rup capul! Te prind când ieşi din casă şi îţi rup capul

Jurnalista Diana Oncioiu a primit ameninţări telefonice cu moartea, anunţă platforma Să fie lumină, la care lucrează. Jurnalista ar fi fost sunată de pe un număr anonim şi ameninţată cu moartea dacă va continua să publice materiale de investigaţie despre Biserica Ortodoxă Română.

11 iun. 2019, 11:45
Să fie lumină. Jurnalistă ameninţată telefonic: Dacă te prind îţi rup capul! Te prind când ieşi din casă şi îţi rup capul

Reporterii pulii… ce faceți voi? Scrieți despre Biserică?! Ce vă interesează pe voi ce fac preoții? Căutați voi… ce credeți că o să găsiți?, și-a început astăzi tirada telefonică apelantul cu număr necunoscut.

Dacă te prind îți rup capul! Te prind când ieși din casă și îți rup capul, i-a transmis acesta colegei noastre Diana Oncioiu, menționând că l-am mai rezolvat pe unul când a fost cu…. Omul n-a mai continuat fraza, realizând probabil că există posibilitatea să se dea singur de gol”, au scris marţi colegii Dianei Oncioiu pe platforma Să fie lumină.

„Apelul a fost efectuat de pe un număr ascuns. Cel care amenința și înjura creștinește era un bărbat cu puternic accent moldovenesc. Diana a încercat să afle ce anume l-a deranjat pe apelant din ceea ce a publicat Să fie lumină- și unde consideră mai exact că am fi mințit, deformat sau manipulat.

Bărbatul nu era însă deranjat de ceea ce am făcut în trecut – ci de lucrurile pe care urmează să le publicăm în viitor”, au mai scris jurnaliştii.

De asemenea, jurnaliştii de la Să fie lumină au făcut o scurtă enumerare a subiectelor pe care le documentează şi care au legătură, susţin ei, cu ameninţările primite.

„Printre alte subiecte aflate în documentare, de o jumătate de an strângem și corelăm fapte pe un uriaș șantier investigativ care vizează abuzul sexual sistematic petrecut în seminarul teologic al Episcopiei Hușilor sub domnia mai degrabă întunecată a Preasfințitului Corneliu Bârlădeanu”, potrivit Să fie Lumină. 

Jurnaşiştii au precizat că nu se lasă intimidaţi şi că vor continua să scrie despre afacerile şi moravurile bisericii.

„N-avem alte arme în afară de cuvintele noastre. Le vom scrie după ce vom fi adunat faptele în cazul istoriei de abuz sexual de la Huși. Și le vom aduna negreșit – poate nu pe toate, dar suficiente cât să nu mai fie publicul departe de contextul, mijloacele și urmările lor, așa cum își dorește Biserica Ortodoxă Română”.