„Sabatul vrăjitoarelor” la Parlament, împotriva deputatului Nicolae Păun

Intenția deputatului Nicolae Păun, reprezentant al romilor în Parlament, de a interzice practicarea vrăjitoriei a provocat riposta organizată a breslei. În frunte cu doamna Câmpina, vrăjitoarele protestează luni la Parlament împotriva proiectului de lege al lui Păun.

11 dec. 2011, 10:59
„Sabatul vrăjitoarelor” la Parlament, împotriva deputatului Nicolae Păun

Deputatul Nicolae Păun, preşedinte al Partidei Pro Romilor a iniţiat un proiect prin care practicile oculte să fie intezise iar cei care le practică să ajungă la închisoare. Vrăjitoarele s-au făcut foc şi pară şi vin marţi la Parlament să-i facă descântece deputatului, astfel acesta să renunţe la proiect.

Forţele de ordine au fost suplimentate. Vrăjitoarele sunt aşteptate la Guvern la orele 14.00.

Nu mă așteptam ca domnul Păun să să bagă în branșa noastră”, a declarat doamna Câmpina, la Antena 3. „Dacă domnul Păun continuă cu treaba asta, nu este foarte frumos”, a continuat vrăjitoarea dezamăgită.

 

 

Păun nu este deloc speriat de tonul prevestitor de rele. „Știu ce înseamnă o vrăjitorie și știu ce înseamnă o vrăjeală. Nu mă tem pentru că beau apă sfințită în fiecare dimineață, așa că nu se prind vrăjile de mine”, a ripostat Păun.

Totuși, acesta și-a nuanțat declarațiile inițiale precizând că nu dorește interzicerea totală a vrăjitoriei, ci doar intrarea ei în legalitate, adică înscrierea fiecărui practicant al vrăjitoriei la Camera de Comerț și plata corectă a impozitelor. Inițial, Păun vorbise doar de sancționarea penală a vrăjitoriei cu închisoare de la 5 la 15 ani.

Doamna Câmpina nu s-a arătat mulțumită de concesie invocând faptul că veniturile provenite din această activitate sunt neregulate. „Asta meserie nu se face ca un venit. Când cade o femeie cu un necaz, când i se îmbolnăvește un copil„, a explicat Câmpina.

Ea a apărat profesia de vrăjitoare prin vechime și legitimitate dată chiar de către Dumnezeu. „De la început, Domnul a lăsat pe lume trei puteri: Nemuritorul, Fermecătorul și Diavolul„, a justificat doamna Câmpina primordialitatea ontologică a vrăjitoriei.

Nu este primul conflict direct dintre vrăjitoare şi aleşii neamului. Recent, în primăvara acestui an, vrăjitoarele l-au blestemat şi pe deputatul Alin Popoviciu care voia să impoziteze vrăjitoria. Din fericire pentru ele, proiectul a fost respins de Parlament.