Sabrina Ionescu, noua senzaţie a Americii. A impresionat cu discursul la funeraliile lui Kobe Bryant şi a stabilit un record pe teren

Sabrina Ionescu este cea mai valoroasă baschetbalistă din campionatul universitar american, dar după cum relatează presa de peste Ocean ea nu este un model de inspiraţie doar pe teren, ci şi în afara lui.

25 feb. 2020, 12:41
Sabrina Ionescu, noua senzaţie a Americii. A impresionat cu discursul la funeraliile lui Kobe Bryant şi a stabilit un record pe teren

Sabrina Ionescu şi colegele sale de la Oregon au fost prezente duminică la memorialul Kobe Bryant, la Los Angeles, după care s-au întors în aceeaşi zi la Bay Area, unde au câştigat în campionat. Iar Sabrina Ionescu a reuşit un record care nu a mai fost reşit până acum în competiţia băieţilor sau a fetelor. Ea a devenit prima jucătoare din istoria NCAA care a marcat peste 2.000 de puncte, a reuşit 1.000 de pase decisive şi 1.000 de recuperări.

De asemenea,a reuşit al 26-lea „triple-double” al carierei, un record de asemenea, în meciul pe care Oregon l-a câştigat luni noapte contra celor de la Stanford, scor 74-66. „A fost pentru el. Să reuşeşti aşa ceva în pe 24-02-2020 este uriaş„, spune Sabrina Ionescu, cu referire la Kobe Bryant şi numărul 24 pe care acesta îl purta. „Am vorbit cu el despre asta în pre-sezon. E greu de spus în cuvinte. Acum se uită înj jos la mine şi e mândru şi fericit pentru acest moment cu echipa mea„, a mai declarat tânăra.

Sabrina Ionescu are în momentul de faţă 2.467 puncte, 1.041 pase decisive şi 1.003 recuperări. Ea joacă în naţionala SUA, cu care a câştigat aurul la CM Under 16, CM Under 17 şi Jocurile Panamericane.

Sabrina Ionescu are 22 de ani şi s-a născut în California, din părinţi români şi vorbeşte la rândul ei limba română.