Şacalii aurii din Delta Dunării bagă spaima în localnici. Ministerul Mediului a aprobat folosirea capcanelor pentru prinderea lor

Şacalii aurii din Delta Dunării a devenit o gravă problemă a localnicilor. Animalele de pradă atacă gospodăriile, în căutare de hrană, iar oamenii sunt neputincioşi. Pentru că în aria protejată nu pot fi vânaţi, ministrul Mediului a aprobat folosirea capcanelor pentru prinderea animalelor de pradă.

11 dec. 2022, 18:58
Şacalii aurii din Delta Dunării bagă spaima în localnici. Ministerul Mediului a aprobat folosirea capcanelor pentru prinderea lor

Şacalii au devenit o ameninţare pentru localnicii din Delta Dunării. Animalele nu pot fi vânate, iar în ultimii ani s-au înmulţit necontrolat. Sunt câteva mii de exemplare, dar numărul lor nu se cunoaşte exact deoarece o statistică precisă nu s-a mai făcut din anul 2016.

Oamenii din zonă s-au obișnuit cu prezenţa şacalilor în apropierea gospodăriilor. Le dispar miei, iezi şi alte orătănii din curţi.

Citeşte şi: Panică în Delta Dunării. Două persoane s-au răsturnat cu barca în lacul Isac. Care este starea de sănătate a victimelor

„Pagubele sunt extrem de mari, crescătorii de animale fac tot felul de reclamații. Cel mai mult am numărat 18 exemplare ziua, în amiaza mare, pe malul canalului”, a spus Silviu Rahău, primarul comunei Crișan, la Pro TV.

Citeşte şi: Șacalii au atacat și au făcut ravagii în satele de pe malul râului Mureș

Pentru că în aria protejată şacalii aurii nu pot fi vânaţi, ministrul Mediului a aprobat folosirea capcanelor pentru prinderea lor. Timp de 60 de zile au fost ucise 280 de exemplare. Reprezentanții Rezervației Deltei Dunării speră să poată obține de la Ministerul Mediului o derogare și pentru anul viitor.