Săftoiu, ofertată să intre în PDL. Ce funcţie i-ar oferi Blaga fostului consilier al lui Băsescu

Fosta liberală Adrian Săftoiu ar fi primit ofertă să intre în PDL. Potrivit unor surse citate de evz.ro, Vasile Blaga i-a propus Adrianei Săftoiu să preia postul de purtător de cuvânt al PDL, pentru a marca astfel o nouă orientare a partidului împotriva lui Traian Băsescu.

08 apr. 2013, 06:52
Săftoiu, ofertată să intre în PDL. Ce funcţie i-ar oferi Blaga fostului consilier al lui Băsescu

Sursele citate au precizat că Vasile Blaga şi-a informat colegii că partidul va avea un nou purtător de cuvînt, dar nu i-a dezvăluit numele. „Va fi o surpriză”, a fost tot ce le-a spus Blaga.

Adriana Săftoiu nu a putut fi contactată, scrie sursa citată, pentru a confirma sau infirma informaţia.

În martie 2007, Adriana Săftoiu, fost consilier prezidenţial, şi-a dat demisia din poziţia de purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, după o controversă cu şeful statului legată de situaţia PD.

Plecarea sa de la Palatul Cotroceni a survenit la scurt timp după de soţul său Claudiu Săftoiu a fost silit să-şi dea demisia din funcţia de director al SIE.

Adriana Săftoiu s-a înscris, ulterior în PNL, şi a fost aleasă deputat în 2008.  După ce a intrat în conflict cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, în ianuarie 2012 şi-a dat demisia din Parlament şi, la scurt timp, a fost exclusă din PNL.