Ce condiţii pune Vanghelie ca să rămână în PSD

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 îl ameninţă pe preşedintele PSD Victor Ponta că ar putea pleca din PSD împreună cu mai mulţi colegi, dacă liderul social-democrat nu va ţine cont de voinţa sa. Vanghelie spune că, deşi este "foarte supărat", el îşi doreşte, totuşi, să rămână în partid. 

04 dec. 2011, 22:01
Ce condiţii pune Vanghelie ca să rămână în PSD

Primarul Sectorului 5 al Capitalei a declarat duminică seară că încă nu s-a împăcat cu Victor Ponta şi că analizează varianta de a-şi creea un partid, întrucât -spune el- „în disputele astea din partid poţi să te trezeşti că te dă afară”.

„Am viziunea la ceea ce înseamnă construcţia unui alt partid, am viziunea la ceea ce înseamnă organizarea unui partid la nivel naţional. Am viziunea la ceea ce trebuie să facă un partid, de la program de guvernare până la tot. Nu trebuie să le fac eu, putem să găsim oameni dornici, specialişti. Mă uit, mă aştept poate mâine sau poimâine sau peste o săptămână sau peste două săptămâni în disputele astea din partid poţi să te trezeşti că te dă afară. Eu n-am să plec, nu vreau să plec să creez o problemă PSD, nu vreau să plec acasă. Nu, vreau să rămân să spun exact ce cred eu”, a declarat Vanghelie la B1 TV.

El a afirmat că, în ciuda faptului că este supărat, este dispus să facă orice pentru ca PSD să câştige alegerile, dar va trebui şi ca „PSD-ul să se trezească la realitate”.

Condiţiile lui Vanghelie

Primarul Sectorului 5 a lăsat de înţeles că unele din pretenţiile sale pentru a rămâne în PSD au legătură cu menţinerea în funcţii a şefilor filialelor partidului de la Călăraşi, Giurgiu, Buzău şi Brăila, lideri despre care se ştie că sunt apropiaţii săi. „Cred că problema județului Giurgiu e o problemă în interiorul partidului. Cred că la Călărași avem o problemă în interiorul partidului, cred că la Buzău avem o problemă în interiorul partidului, cred că la Brăila avem o problemă în interiorul partidului. (…) Nu cred că societatea mai poate astăzi, în momentul de față, să accepte că pur și simplu se iau niște decizii de la centru”, a spus Vanghelie.

„Rămân în PSD dacă faci cum vreau şi eu”

Marian Vanghelie a relatat şi cum au decurs discuţiile sale cu Victor Ponta la Bruxelles. „Şi i-am spus: Victor, eu rămân în PSD, dar nu oricum, eu nu pot să rămân în PSD doar ca să fiu aşa ca o marionetă şi să văd că pur şi simplu se întâmplă o serie de lucruri care nu le înţeleg şi nici nu cred că în felul ăsta putem să câştigăm alegerile (…) Rămân în PSD dacă ţie îţi convine să poţi să faci echipă cum vreau şi eu, nu numai cum vrei tu”, a povestit primarul de sector.

Fără Şova, Negoiţă şi Rizea!

Vanghelie a mai susţinut că PSD-ul trebuie să se manifeste cu totul altfel decât o face în prezent pentru apărarea drepturilor celor pe care-i reprezintă, iar la televizor să nu mai apară lideri precum Robert Negoiţă, Cristian Rizea sau Dan Şova.