Saint Tropez, bijuteria de pe Coasta de Azur a Franţei, ameninţată de incendii

Valuri de căldură extremă au afectat regiunea mediteraneană în ultimele săptămâni. Grecia, Italia şi, mai nou, Franţa, au fost grav afectate.

18 aug. 2021, 00:11
Saint Tropez, bijuteria de pe Coasta de Azur a Franţei, ameninţată de incendii

Mii de persoane au fost evacuate de pe Riviera Franceză după ce incendii uriașe au izbucnit și au înconjurat orașul Saint Tropez. De ore întregi pompierii se luptă pentru a controla focul.

Aproximativ 6.000 de persoane au fost evacuate din casele și locurile de vacanță, în timp ce altele au fost închise într-un centru de vacanță pentru angajații Air France.

Prezentatoarea știrilor BBC Geeta Guru-Murthy și soțul ei Philip Collins sunt printre cei care au fost nevoiți să abandoneze vila și mașina lor în flăcări de lângă Saint Tropez.

Fumul de la incendii ţine oamenii în case în Siberia. A fost decretată zi liberă, din cauza pericolului pentru sănătate
Cel mai grav focat a fost în satul Gonfaron, la aproximativ 30 de mile vest de Saint Tropez,  în timp ce stațiunile din La Môle și Grimaud au fost, de asemenea, „grav amenințate de incendiu”. Locuitorilor și turiștilor li se oferă cazare temporară în școli și clădiri ale consiliilor din zonă.

Un incendiu de vegetație de proporții a cuprins regiunea Var, din sudul Franţei. 5.000 de hectare de teren au fost deja arse. Pompierii au făcut publice imagini cu cerul de un roșu strălucitor.

Incendiile din Grecia au ajuns în apropiere de Atena. Mai multe sate au fost evacuate
Valuri de căldură extremă au afectat regiunea mediteraneană în ultimele săptămâni. Două incendii de vegetaţie, înteţite de vânturile puternice, au scăpat de sub control în apropiere de Atena luni, forţând evacuarea unor sate.

https://twitter.com/SDIS83/status/1427430323680387072?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1427430323680387072%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.digi24.ro%2Fstiri%2Fexterne%2Fcer-de-un-rosu-aprins-la-primele-ore-ale-diminetii-in-sudul-frantei-mii-de-hectare-de-teren-ard-intr-un-incendiu-de-proportii-1636357