Mai multe persoane din Irak şi Siria, între care şi copii, prinse de poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş-Severin

Şaisprezece persoane din Irak şi Siria, între care cinci copii, au fost prinse, luni, de poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş-Severin, în timp ce voiau să intre ilegal în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

08 mai 2017, 14:21
Mai multe persoane din Irak şi Siria, între care şi copii, prinse de poliţiştii de frontieră din judeţul Caraş-Severin

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Naidaş, judeţul Caraş-Severin, au prins, în apropierea localităţii Iam, 16 cetăţeni străini, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia.

În urma primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre 13 cetăţeni din Irak şi trei cetăţeni din Siria. Grupul era format din 11 adulţi, şase femei şi cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 60 de ani, precum şi cinci cpii, cu vârste cuprinse între 1 an şi 13 ani.

La cercetări, adulţii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale care se impun.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră sârbe, pentru cercetarea în comun a incidentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Citeşte şi 80 de imigranţi libieni care voiau să ajungă în Italia s-au înecat în Marea Mediterană