Operaţiunea antiteroristă de la Bruxelles: Salah Abdeslam a fost rănit şi arestat. Franţa aşteaptă extrădarea UPDATE

Capul atentatelor de la Paris a fost rănit şi arestat vineri în cartierul Molenbeek din Bruxelles, în urma unui raid al poliţiei, în care s-au tras focuri de armă. Salah Abdeslam se ascundea de autorităţi de mai bine de patru luni. El era ultimul organizator al atacurilor aflat în libertate. Franţa a cerut extrădarea jihadistului.

18 mart. 2016, 16:47

Update 23:30 Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Salah Abdeslam, care era vizat de un mandat european de arestare, a anunţat, vineri seară, preşedintele Francois Hollande, aflat la Bruxelles.”Am încredere totală că Salah Abdeslam va fi extrădat în Franţa. Autorităţile judiciare franceze vor formula urgent o cerere de extrădare”, a spus Hollande.

Update 21:45 Operaţiunea antiteroristă s-a încheiat. În total, trei suspecţi au fost arestaţi, inclusiv Abdeslan.

Update 21.22 Au apărut primele imagini cu capturarea lui Abdeslam. Imaginile au fost transmise iniţial de canalul francez de ştiri BFM TV. Acestea înfăţişau un bărbat îmbrăcat într-o jachetă sport, de culoare deschisă, cu gluga trasă astfel încât îi acoperea şi faţa. Bărbatul era cu mâinile la spate, iar poliţiştii îl duceau târâş pe stradă, spre un vehicul.

Update 20:52: Două explozii puternice au fost auzite vineri seara, către ora locală 19:10, potrivit agenţiei Belga. 

Update 20:49 Riveranii care nu pot să ajungă la domiciliilor lor sut găzduiţi într-o clădire comunală şi într-o clădire adiacentă, AJJA. Acest plan de urgenţă este activat ca măsură de precauţie


Update 20:05 Primarul zonei în care se află cartierul Molenbeek, Jean Françoise Schepman, a anunţat vineri, la ora locală 18:20 declanşarea planului de urgenţă.

Update 20:00 Aproximativ 20 de copii de la şcoala nr.1, care se află pe strada unde se desfăşoară operaţiunile antiteroriste, sunt încă în şcoală. Cele două şcoli din zonă, una franceză şi alta olandeză sunt încă inaccesibile. Părinţii copiilor aflaţi în cele două şcoli au fost sfătuiţi să se retragă într-o casă comunală, a mai informat presa belgiană.

Update 19:52  Salah Abdeslam se ascundea în strada Quatre-Vents din cartierul Molenbeeck, la nr.79, la domiciliul mamei unui prieten de-al lui. Acesta fusese interpelat cu puţin timp înainte de intervenţia poliţiei.

Update 19:45 Salah Abdeslam a fost rănit la picior și primeşte îngrijire medicală.

Update 19:42 Încă o persoană s-ar ascunde într-o clădire de pe strada Quatre Vents, din Molenbeek, unde se desfăşoară acţiunea antiteroristă. Clădirea este înconjurată, potrivit poliţiei franceze.

Update 19.32 „L-am prins”, a declarat vineri serară ministrul belgian al Justiţiei, citat de The Guardian, confirmând că suspectul este în viaţă.

Update 19:13 Preşedintele Franţei, Francois Hollande a confirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, vineri după-amiază, că individul prins în Molenbeek este „un individ care a fost prezent la evenimentele tragice petrecute în cursul atentatelor teroriste edin 13 noiembrie. „Se ştie fără îndoială că el este „organizatorul şi autorul „atacurilor de la Stade de France din Paris şi de la un teatru din Paris. 

O operațiune de prindere a teroristului Salah Abdeslam era  în desfăşurare în cartierul Molenbeek din Bruxelles, vineri, după prânz. Teroristul Salah Abdeslam ar fi fost rănit într-un schimb de focuri, au informat autorităţile belgiene.

Ulterior s-a aflat că Saleh Abdeslam a fost rănit într-un schimb de focuri cu trupele antitero şi arestat.

O importantă operațiune a poliției întreprinsă vineri este în curs de desfășurare în cartierul Molenbeek din Bruxelles, a anunțat Parchetul federal din Belgia, iar ziarul La Derniere Heure relatează că s-a produs un schimb de focuri în care o persoană fost ucisă și alte două rănite, printre care ar fi și Salah Abdeslam.

Citeşte şi ATENTATE PARIS. Au fost găsite AMPRENTELE lui Salah Abdeslam într-un apartament din Bruxelles

Potrivit ziarului belgian, au fost auzite zece focuri de armă în apropierea locuinţei vizate de operațiunea în curs de la Molenbeek.

La câțiva metri de casă, un bărbat ar fi fost împușcat de forțele speciale, iar alți doi ar fi răniți, printre care și Salah Abdeslam. Conform La Derniere Heure, poliția ar fi utilizat grenade în cursul operațiunii.

Salah Abdeslam este principalul suspect al atentatelor teroriste din Franţa, din 13 noiembrie, care s-au soldat cu moartea a 130 de persoane.