Salariaţi concediaţi au deschis focul în direcţia unui hotel de cinci stele de la Cairo

Persoane necunoscute care aveau feţele acoperite cu cagule au deschis focul vineri asupra unui hotel din apropierea piramidelor, la Cairo, fără să provoace victime. Autorităţile egiptene au anunţat că atacul a fost un act de răzbunare al unor salariaţi concediaţi.

01 nov. 2013, 14:37
Salariaţi concediaţi au deschis focul în direcţia unui hotel de cinci stele de la Cairo

Atacatorii au fugit după ce au tras cu o puşcă de vânătoare şi un pistol automat, vineri dimineaţa, în direcţia faţadei acestui hotel de cinci stele, Amarante Pyramids, situat în apropiere de faimoasele vestigii faraonice de la Giza, într-un cartier de la periferia capitalei, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, generalul de poliţie Hany Abdel Latif.

Potrivit Mediafax, Atacul a avut loc în contextul în care în Egipt nu mai vin turişti aproape deloc, după ce armata l-a destituit pe fostul preşedinte islamist Mohamed Morsi, la începutul lui iulie, şi a reprimat sângeros manifestaţii ale susţinătorului acestuia.

Un recepţionier de la hotel a confirmat că atacul a fost de scurtă durată şi că nu s-au înregistrat victime sau pagube importante.

Poliţia caută angajaţi concediaţi recent, suspectaţi că au comis atacul, potrivit agenţiei guvernamentale de presă Mena, care precizează că aceştia ar fi acţionat deoarece li s-a refuzat accesul în hotel.