Salariaţi vs pensionari, mit demontat. Marius Budăi a oferit cifrele exacte VIDEO

Marius Budăi, ministrul Muncii, a demontat, cu cifre, unul dintre miturile care circulau în România de după Revoluţie.

28 feb. 2019, 05:33

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că anul 2019 înregistrează o premieră în ceea ce priveşte sistemul de pensii, afirmând că, pentru prima dată, bugetul de pensii este pe excedent, adică veniturile sunt mai mari decât cheltuielile, scrie dcnews.ro. Totodată, ministrul a demontat şi mitul potrivit căruia în România sunt mai mulţi pensionari decât salariaţi.

„Eu mă raportez la sistemul nostru de pensii, pe ce avem din 2017 şi până în prezent. Nu mai suntem în situaţia de a avea mai puţini angajaţi decât pensionari, nu mai suntem de mult în situaţia de a avea mai mulţi pensionari decât contracte de muncă, pentru că ştim că un salariat poate avea mai multe contracte. Avem înregistrate în REVISAL în jur de 6,4 milioane de contracte de muncă, cu 5,3 milioane de salariaţi cu menţiunea că aici nu sunt cuprinşi funcţionarii publici şi cei cu regim special. Ei nu se raportează în REVISAL. Potrivit estimărilor mele, sunt circa 7 milioane de salariaţi.

Masa salarială a crescut foarte mult în România în ultimii doi ani. Prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat colectarea s-a îmbunătăţit cu 35% şi suntem în primul an în care, prin estimarea bugetului şi conform rezultatelor fiscale, avem proiectat pe 2019 ca bugetul de pensii să fie pe excedent. Adică veniturile vor fi mai mari decât cheltuielile”, a explicat Marius Budăi.


loading...