Salarii 2024. Majorare de 330-1.500 de lei pentru aceşti bugetari

Creșterile salariale sunt planificate a fi oficializate printr-o Ordonanță de Urgență, iar părțile implicate au stabilit ca pe data de 04 decembrie 2023 să aibă loc o nouă întâlnire la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru a finaliza detaliile actului normativ.

30 nov. 2023, 16:33
Salarii 2024. Majorare de 330-1.500 de lei pentru aceşti bugetari

Salarii 2024. Începând cu 1 ianuarie 2024, mii de angajați români din cadrul Caselor Naționale de Pensii Publice vor beneficia de o creștere semnificativă a salariilor, cu sume cuprinse între 330 și 1.500 de lei net.

Această decizie vine după o serie de proteste intense ale angajaților, care au revendicat dreptatea salarială și echitatea în sistemul de pensii.

Această majorare salarială reprezintă o etapă importantă în abordarea inechităților existente între salarizarea angajaților din Casele Județene de Pensii și cei ai Casei Naționale de Pensii Publice. Această măsură este menită să aducă un echilibru mai bun între nivelurile salariale ale acestor categorii de angajați și să îmbunătățească condițiile lor de muncă.

Salarii 2024. Eforturile de negociere au fost intense. Reprezentanții Blocului Național Sindical, alături de cei ai angajaților din Casa Națională de Pensii Publice, au avut discuții cruciale cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor, Ion Marcel Boloș, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu. În urma acestor întâlniri, s-a ajuns la un acord comun privind alinierea salarizării angajaților din Casele Județene de Pensii la nivelul celor din Casa Națională de Pensii Publice.

EXCLUSIV Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii: „Nu vor fi întârzieri la plata pensiilor în decembrie”

Creșterile salariale sunt planificate a fi oficializate printr-o Ordonanță de Urgență, iar părțile implicate au stabilit ca pe data de 04 decembrie 2023 să aibă loc o nouă întâlnire la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru a finaliza detaliile actului normativ. Această inițiativă nu numai că rezolvă o parte din revendicările angajaților, dar și suspendă protestele care au pus presiune pe guvernanți.

Salarii 2024. Consiliul Naţional al Federaţiei Sindicatelor (CNFS) din Ministerul Muncii, reunit joi în şedinţă extraordinară, a hotărât, pe baza consultării organizaţiilor membre, suspendarea grevei începând cu data de 4 decembrie 2023, în urma negocierilor de la nivelul Guvernului României, pe perioada desfăşurării acestora.

Următoarea întâlnire va avea loc luni, ora 11:00, la sediul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, unde va fi stabilit calendarul în vederea soluţionării revendicărilor formulate de Consiliul Naţional al Federaţiei Sindicatelor, în calitate de organizaţie reprezentativă.

Pensii 2024: Peste 2.000.000 pensionari nu primesc bani în plus la pensie la recalculare
Potrivit unui comunicat al Consiliului Naţional al Federaţiei Sindicatelor, remis joi AGERPRES, „suspendarea grevei reflectă dorinţa noastră de a prioritiza soluţiile constructive şi de a evita orice impact negativ asupra serviciilor prestate pentru beneficiari. Apreciem înţelegerea manifestată de toate părţile, considerăm că societatea trebuie informată corect, în acord cu valorile şi principiile care ne definesc ca organizaţie. Aceste dificultăţi prezentate opiniei publice sunt aspecte pe care organizaţia noastră le cere a fi rezolvate pentru activitatea profesională, soluţiile identificate şi aplicate conduc, în mod implicit, la îmbunătăţirea timpului de răspuns la nevoile beneficiarilor noştri.
Vom menţine transparenţa pe parcursul procesului de negociere”.