Salarii cu 25% mai mari pentru o categorie de bugetari. Între timp, profesorii amenință cu greva generală

În timp ce cadrele didactice așteaptă majorările promise de ani de zile, anumite categorii de „bugetari de lux" au primit deja vești bune. Cresc sporurile și salariile.

14 mart. 2023, 18:58
Salarii cu 25% mai mari pentru o categorie de bugetari. Între timp, profesorii amenință cu greva generală

Cadrele didactice din România susțin că nu mai acceptă să fie bătaia de joc a politicienilor, motiv pentru care amenință cu greva generală. În urma presiunilor alianța PSD + PNL + UDMR ar putea ceda și ar putea oferi majorări semnificative. Până atunci, au fost consemnate creșteri ale legurilor parlamentarilor, dar și pentru alte categorii de bugetari.

Paralizarea sistemului de învățământ ar putea avea loc în luna mai, după Paște. Până la „explozia mămăligii”, parlamentarii au început să voteze pentru majorări în cazul unor alte categorii de bugetari.

Cei mai norocoşi sunt angajaţii de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care au spor de salariu pentru încărcătură neuropsihică. Sunt majorări în lanț propuse în Camera Deputaților şi a fost și un vot pentru majorarea angajaților care lucrează la Agenția Națională de Integritate (ANI). Salariile angajaților de la ANI vor crește cu 25% pentru că vor beneficia de un spor pentru solicitare neuropsihică, după ce proiectul a trecut de Camera Deputaţilor.

 

Salarii și sporuri mai mari în România, pentru UNII angajați de la stat

 

În Parlament au fost depuse mai multe proiecte de lege care sunt în dezbatere. Salariile angajaților de la APIA, de la Facultatea de Silvicultură sau de la Agenția pentru Investiții Rurale ar putea să crească cu 10% sau 15%.

Iată cum ar putea arăta majorările salariale de la APIA:

Director general grad 2, salariu brut: 15402 + 2300 de lei

Consilier superior: 10503 + 1575 de lei

Referent superior: 6462 + aprox 970 de lei

Se vor acorda:

  • 15% spor pentru condiții vătămătoarea pentru toți angajații din instituții publice;
  • 25% majorare pentru angajatii ANI=sporul pentru risc și solicitare neuropsihică.