Salarii de 1500 de euro pe lună, plus primă de Crăciun, abonament la clinică privată şi tichete de vacanţă, te angajează pe loc!

Joburile care au înregistrat cele mai multe aplicări în noiembrie au făcut parte din categoria entry-level, cele mai multe dintre ele remote. Există însă joburi pentru care un CV bun este suficient pentru a-ţi aduce salarii frumoase.

30 nov. 2022, 21:48
Salarii de 1500 de euro pe lună, plus primă de Crăciun, abonament la clinică privată şi tichete de vacanţă, te angajează pe loc!

Salarii de 1.500 de euro pe lună, dar românii nu sunt dornici să-şi sacrifice munca de acasă şi libertatea pentru bani în plus pe fluturaş la sfârşitul lunii.

Pe lângă acest salariu, anagajații vor primi bonusuri de performanță, prime de sărbători, abonamenete de servicii medicale private, dar și avantajul de a lucra de acasă. Meseria despre care facem vorbire este cea de expert achiziții publice, un job pentru care cadidații trebuie să aibă studii de specialitate mai multe certificări în domeniu, dar și să cunoască bine legislația administrativă. „Un expert în achiziţii publice este responsabil de elaborarea documentelor aferente derulării procedurii de achiziţie publică şi nu numai. Un astfel de rol este util pentru orice companie care derulează astfel de achiziţii. Sunt apreciate pe aceste poziţii creativitatea, determinarea, abilităţile de planificare şi organizare.

DOCUMENT Veste bună pentru 5 milioane de români! Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023

Candidaţii căutaţi pentru rolul de expert în achiziţii publice au nevoie de certificate sau calificări în domeniu, experienţă profesională în derularea procedurilor de achiziţie publică, precum şi o bună cunoaştere a legislaţiei în domeniu. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Suceava şi Constanţa, iar salariul se plasează în intervalul 1.200-1.600 de euro pe lună, în medie”, explică Mihaela Dobre, manager de vânzări la platforma BestJobs.

În acest moment sunt disponibile 228 de posturi, cele mai multe în Bucureşti, Suceava şi Constanţa, potrivit zf.ro.

Pe lângă job-ul de expert în achiziții publice, există disponibilitate pentru un al job la fel de bine plătit. În nomenclator se numește specialist în taxe, iar salariul pentru un astfel de post variază între 900 și 1.400 de euro pe lună. În prezent, sunt peste 400 de posturi vacante pentru poziţia de specialist în taxe, în Bucureşti, Braşov şi Cluj. Doritorii trebuie să aibă studii economice superioare.

Salarii de 1500 euro şi în agricultură, dar nu vrea nimeni

Forța de muncă specializată în agricultură este tot mai greu de găsit în România. Fermierii se plâng că, deși oferă niște salarii foarte mari, nu găsesc oameni care să muncească. Muncitorii vin pentru o lună, două, după care pleacă.

Le dăm salarii, le dăm condiții şi dacă nu-i convine ceva, zice: mâine plec. Caută-ţi om că am plecat! Salariu de 1500 de euro. Dar el nu face nimic. Doar dă cu bâta şi păzeşte oile. Are câine de întors, el doar dă comandă. Eu mă duc să-mi cumpăr telemea, caş, că nu am cu cine să mulg oile. Sunt puturoşi! Mai bine stau pe ajutorul social de la stat!”, explică fermierul Irimia Ion, pentru observatornews.ro.

Muncitorii vin pentru o lună, două, după care pleacă. Acesta este motivul pentru care fermierii sunt nevoiți să investească în utilaje de ultimă generație.

Nu mai vrea nimeni zootehnie. Poţi să le dai cât le-oi da. Am avut unul după altul, vin, stau o lună, două. Sau poate o săptămână. Apoi nu îi mai găseşti. Dacă vine şi îmi zice 1000 de euro, atât îi dau! Să facă treabă!”, spune și fermierul Lucian Mureșan.

Singura soluție a acestora, în acest moment, rămân zilierii.  Însă, pentru angajarea unui zilier la o fermă de oi, de exemplu, este mai mult de muncă în acte decât cu animalele. Acesta trebuie trecut zilnic într-un registru al zilierului, unde se ţine şi evidenţa orelor lucrate. În plus, dacă lucrează doar 5 sau 6 ore, plata trebuie făcută pentru normă întreagă. Mai exact, pentru 8 ore, scrie sursa citată.

Oficial, doar două procente dintre angajaţii de la noi, care trăiesc la ţară, sunt salariaţi în agricultură. De luna trecută, pentru a încuraja piaţa muncii din domeniu, Parlamentul a majorat salariul minim în agricultură la 3000 de lei, iar angajatorii sunt scutiţi de plata impozitelor şi a contribuţiilor la sănătate.

BestJobs: Nevoia candidaților de a-și asigura un venit mai bun a accelerat și mai mult piața muncii în această toamnă, înregistrând cele mai multe aplicări din acest an

29 noiembrie 2022. Piața muncii evoluează tot mai mult de la o lună la alta. Pe fondul contextului economic în continuare incert, candidații caută să își asigure un venit cât mai avantajos și sigur, și au înregistrat în această toamnă cele mai multe aplicări din acest an. Astfel, candidații au înregistrat aproximativ 2 milioane de aplicări din septembrie până acum, cele mai active fiind femeile (55%), dar și cei de 35-44 de ani (24%), urmați îndeaproape de cei cu vârsta între 45-54 de ani (23%). Categoriile de nivel începător și mediu au fost, de asemenea, cele mai dinamice.

În încercarea de a găsi un job mai bun, activitatea candidaților a fost neîntreruptă în acest an, și chiar a crescut din septembrie, înregistrând un vârf în octombrie și în noiembrie. Cele mai multe aplicări au mers către joburile din Vânzări, IT/ Telecom, Financiar/ Contabilitate, Inginerie și Management.

În comparație cu lunile de vară, joburile remote au înregistrat cu 21% mai multe aplicări din septembrie până acum, ca semn că interesul pentru acest mod de lucru rămâne la fel de ridicat. Cele mai multe aplicări pentru joburi remote au fost înregistrate în IT/ Telecom, Vânzări și BPO (pentru poziții de call-center sau suport clienți). Județele cu cele mai multe oferte rămân București/Ilfov, Timiș, Cluj, Brașov și Iași.

Totodată, pe măsură ce sfârșitul de an se apropie și companiile își evaluează bugetul rămas, un număr și mai mare de poziții au fost deschise, media lunară depășind cu 25% volumul de joburi din toamna anului trecut. În plus, angajatorii au efectuat cu 10% mai multe contactări decât în cele mai active luni ale acestui an.

Aproape o treime dintre joburile disponibile afișează intervalul salarial pentru candidații interesați. Pentru celelalte oportunități, BestJobs oferă estimări salariale cu scopul de a informa candidații despre potențialul pieței și de a stimula aplicările.

„În această toamnă, accelerată de pragmatismul candidaților, piața muncii a fost mai dinamică decât oricând. Pentru a-și asigura venituri mai convenabile în aceste vremuri delicate din punct de vedere financiar, aceștia au devenit mai activi, având acum și mai multe informații despre piață datorită estimărilor salariale pe care le pot regăsi la anunțurile de joburi de pe BestJobs. În același timp, și recrutorii răspund prompt nevoilor candidaților, oferind într-o măsură mai mare date salariale și flexibilitate în modul de lucru, atrăgând astfel candidați mai relevanți pentru echipele lor”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Economistul Mircea Coşea, despre creşterea pensiilor şi salariilor: „Nu va rezolva situaţia. Există o lipsă de performanţă în economie”

Joburile entry-level au atras cele mai multe aplicări în ultima lună

Joburile care au înregistrat cele mai multe aplicări în noiembrie au făcut parte din categoria entry-level, cele mai multe dintre ele remote. Cele mai multe CV-uri (peste 3.000) au mers în noiembrie către rolul de Junior Recruiter (remote), ce oferă un salariu de 540-660 euro/lună, conform intervalului salarial afișat de angajator, în timp ce Operator data entry, cu oferta afișată de 410 euro/lună, a atras 2.700 de CV-uri. Alte 2.300 de aplicări au mers către rolul de Consultant Vânzări, pentru care salariul net estimat este de 620-860 euro/lună și alte 1.700 de aplicări pentru Recepționist, cu un salariu estimat la 580-730 euro/lună.

Cei mai atractivi angajatori în luna noiembrie au fost Profi care a atras în total peste 7.000 de CV-uri, Lidl Discount, cu aproape 5.000 de CV-uri și LPP Fashion și Unity Consulting, cu aproximativ 4.000 de aplicări fiecare.