Salarii de lux și cheltuieli enorme la instituțiile statului, când Guvernul anunță măsuri de austeritate. Un angajat a încasat într-o lună de zece ori mai mult decât Iohannis

Deși Guvernul caută bani pentru a acoperi gaura din buget, anunțând chiar posibilitatea introducerii unor măsuri de austeritate, respinsă categoric de Iohannis, instituțiile statului continuă să ofere salarii enorme, pe lângă alte cheltuieli ce atârnă și mai greu la buget.

14 apr. 2023, 13:04
Salarii de lux și cheltuieli enorme la instituțiile statului, când Guvernul anunță măsuri de austeritate. Un angajat a încasat într-o lună de zece ori mai mult decât Iohannis

În luna februarie, cea mai mare sumă încasată de un bugetar a fost de 153.420 de lei, de 10 ori mai mult decât indemnizația președintelui Klaus Iohannis. ANCOM a fost instituția care a plătit în februarie această sumă uriașă.

Potrivit unor surse, nu ar fi vorba despre președintele ANCOM, ci despre un angajat care a dat în judecată ANCOM și a câștigat în instanță, scrie Antena 3.

ANCOM a acordat de-a lungul timpului diverse compensații bănești, cum ar fi în situațiile de încetare a CIM prin concediere în cuantumuri ce au atins și niveluri de aproximativ 300.000 lei, fie despăgubiri ca urmare a unor decizii definitive pronunțate de instanță în procese care au avut la baza legislația muncii, în cuantumuri ce au atins și niveluri de aproximativ 670.000 lei.

Coaliția de guvernare nu exclude posibilitatea ca bugetarii care au salarii mai mari ca președintele țării să fie impozitați. Scenariul nu a fost respins de ministrul Finanțelor.

În trecut, această măsură a fost susținuta și de PSD. Social – democrații cereau la acea vreme impozitarea cu 40% a veniturilor care depășesc indemnizația lui Klaus Iohannis.

Citește și: Mare hoție la Economie! Tun uriaș dat de Ministerul Economiei greilor din industria prelucratoare. Îngroapă 300 de milioane de euro în opt firme ”de apartament” cu afaceri de 1.000 de euro pe an care au în total 15 angajați