Salarii de peste 15.000 de lei pentru tractorişti. Fermier român: „Ne plătim oamenii și de aceea avem oameni”

Fermierii români sunt dispuşi să plătească bani frumoşi ca să nu-şi piardă muncitorii. De exemplu, salariul unui tractorist de la Combinatul Agroindustrial Curtici poate ajunge la peste 15.000 de lei pe lună.

18 iul. 2022, 10:57
Salarii de peste 15.000 de lei pentru tractorişti. Fermier român: „Ne plătim oamenii și de aceea avem oameni”

Salarii de peste 15.000 de lei pentru tractorişti. Directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici anunţă salarii de top pentru românii care aleg să nu plece din ţară şi să muncească în agricultură.

Salarii de peste 15.000 de lei pentru tractorişti. Fermier: „Toată lumea mă înjură!”

Citeşte şi Veste bună pentru românii cu salarii mai mici de 4500 de lei. Se aplică de la 1 august 2022

Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, a declarat că salariile mari cu care sunt plătiţi muncitorii reprezintă garanţia că aceştia nu vor mai fi tentaţi să plece la muncă în străinătate.

După ce a dezvăluit ce bani câştigă lunar angajaţii săi, Muscă a fost criticat de colegii de breaslă.

”Când am spus că am făcut 8.560 kg de grâu la hectar, toată lumea spunea că Muscă minte, că Muscă e din sistemul lui Ceaușescu și că nu a făcut aceste producții. Nu, domnilor! Am acte contabile, ca să terminăm odată cu prostiile acestea. Când eu spun că Lovrinul a creat grâu de 9.020 kg/hectar, sunt documente contabile, eu nu vorbesc din burtă, nu îmi permit să fac treaba aceasta.

Și mai am o problemă care nu place la multă lume. Ne plătim oamenii și de aceea avem oameni. Am salarii de 14.000 lei, 15.000 lei, până la 15.500 lei, bani pe care îi ia pe lună, pe stat de plată, tractoristul, nu inginerul. Sigur că inginerul trebuie să ia și mai mult. Aceasta este gândirea mea și iată că mergem de ani de zile.

Toată lumea mă înjură că disturb funcționarea societăților. Foarte bine, să le disturb, nu am niciun regret, pentru că și noi suntem printre cei care au făcut să plece românii din țară. Acesta este purul adevăr”, a precizat declarat Dimitrie Muscă, potrivit agrotv.ro. 

Citeşte şi Salarii de peste 10.000 de euro net pe lună la stat. Cine sunt bugetarii de lux ai României