Salarii mai mari cu 20% pentru această categorie de români! Când va avea loc majorarea

O categorie de români ar putea să beneficieze de un salariu cu 30% mai mare. Guvernul analizează solicitarea acestui tip de personal de a avea un venit mai mare.

21 ian. 2024, 10:31
Salarii mai mari cu 20% pentru această categorie de români! Când va avea loc majorarea
Salarii mai mari cu 20% pentru această categorie de români! Când va avea loc majorarea

Salarii mai mari cu 20% pentru această categorie de români! Guvernul condus de Marcel Ciolacu se pregătește să răspundă solicitării unei categorii de bugetari de a primi o majorare salarială de 20%. Executivul se arată dispus să ofere acest spor, iar surse guvernamentale indică că beneficiarii ar fi angajații din sectorul TESA (tehnic, economic, social, administrativ).

Citește și: Salarii 2024. Veşti bune pentru angajaţii din privat, mai mulţi bani cu 20% pe card

Concret, contabilii din sistemul de Sănătate sunt cei vizați, reprezentând aproximativ 10% din totalul personalului din sectorul public de sănătate, adică aproximativ 30.000 de persoane. Este important de menționat că personalul TESA nu a beneficiat până acum de creșteri semnificative de salariu în comparație cu alte categorii de angajați din domeniul sănătății.

Surse guvernamentale confirmă că se discută despre o majorare de 20% pentru această categorie de angajați. Acești bugetari nu sunt asimilați personalului medical, iar salariile lor au rămas neschimbate de-a lungul anilor.

În ceea ce privește personalul medical în sens restrâns, analiza pentru o creștere salarială este încă în desfășurare. În cazul în care nu se ajunge la o concluzie clară în viitorul apropiat, se ia în considerare o eventuală reglementare prin intermediul legii salarizării.

Reprezentanții personalului TESA din domeniul sănătății și-au manifestat nemulțumirea printr-o serie de proteste în luna decembrie, amenințând chiar cu blocarea totală a activităților în spitale. Mai mulți reprezentanți ai sistemului medical din România au exprimat această nemulțumire prin pichetarea sediului Ministerului Finanțelor Publice.

Protestul este alimentat de frustrarea cauzată de lipsa informațiilor despre momentul în care vor fi majorate salariile personalului medical, chiar și după participarea premierului la Consiliul Național al Sindicatului SANITAS. Revendicările acestora sunt cunoscute încă din vara anului trecut, iar în prezent, Marcel Ciolacu a solicitat înființarea unui grup de lucru pentru a discuta problemele și a identifica soluții.

Liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, a subliniat că menținerea sporurilor la nivelul anului 2018 și salariile sub salariul minim pe economie pentru anumite categorii sunt aspecte inacceptabile. El consideră că înființarea grupului de lucru reprezintă doar o amânare a rezolvării problemelor.

Citește și: Salarii 2024. Bugetarii care ar putea primi 20% în plus la salarii, pe modelul majorărilor din Educaţie. GRILE SALARII PROFESORI actualizate