Salarii majorate cu 25%. Cine sunt bugetarii fericiţi înainte de Paşte. Creşterea, atacată la CCR

Guvernanții ne spun ca nu au bani, insa nu se uita la veniturile tarii când propun și votează majorări de salarii pentru specialii tarii. Angajații APIA și ANI vor primi salarii mai mari cu pana la 25%. Totul în timp ce membrii comisiilor de fond funciar urmează să primească un plus de 10% din salariul primarului, având în vedere ”complexitatea și responsabilitatea” muncii din comisii.

21 mart. 2023, 20:16
Salarii majorate cu 25%. Cine sunt bugetarii fericiţi înainte de Paşte. Creşterea, atacată la CCR
Salariile și cheltuielile din cabinetele parlamentarilor, mărite cu 25%. Cum au motivat aleşii această decizie

Salarii mai mari doar pentru anumiţi bugetari. „Nicio săptămână fără câte o încercare de creştere a veniturilor pentru câte o instituţie publică. Toate fără nicio logică, fără criterii de performanţă, fără să ştim cât ne costă şi, mai ales, de ce? Această nouă încercare a coaliţiei scumpirilor este neconstituţională şi ne aşteptăm ca CCR să emită o decizie în consecinţă”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

USR critică faptul că, pentru a putea majora cu până la 25% salariile angajaţilor de la Agenţia Naţională de Integritate, PSD-PNL a folosit un proiect de lege care se referea la salarizarea directorului de extensie universitară, „doar că amendamentul privind sporul de suprasolicitare neuropsihică a fost introdus după adoptarea legii de către Senat”.

Salarii mici, pensii și mai mici. Ce salariu trebuie să aibă un român pentru a-și asigura o pensie de 2.000 de lei la bătrânețe
„Prin urmare, în sesizarea depusă la CCR, USR şi Forţa Dreptei invocă încălcarea principiului bicameralismului. Totodată, este invocată încălcarea principiului legalităţii, în condiţiile în care propunerea legislativă votată este nejustificată şi nefundamentată, iar expunerea de motive (adică, documentul de fundamentare) este atât formală, cât şi substanţial neconformă din perspectiva normelor de tehnică legislativă. Mai trebuie menţionat că noul spor se adaugă celor două aplicate deja în ANI: spor pentru gestionarea datelor şi informaţiilor clasificate (15%) şi spor pentru condiţii vătămătoare”, potrivit comunicatului de presă.

La doar o zi după această decizie, au crescut și salariile celor care lucrează cu fonduri europene și se ocupă de proiecte PNRR.  Aceștia vor primi în plus la salariu sporuri de până la 50%.

Fericiți sunt primarii, viceprimarii, președinții de consilii județene care primesc bani în plus și care așteaptă și alte creșteri de salariu după ce Curtea Constituțională a dat undă verde unei legi din Parlament.

Ce salarii au primarii din România. Edilul unei comune poate câștiga peste 10.000 de lei lunar
Iar majorările continuă! Pentru că toți angajații de la stat, potrivit unui amendament depus la un proiect de lege, ar urma să primească, de asemenea, și acest spor pentru condiții vătămătoare.

Întrebat cum se va crea un echilibru în legea salarizării în condițiile în care din ce în ce mai mulți angajați de la stat primesc venituri mai mari, Marius Budăi, susține că ”Parlamentul este cel care ia deciziile”.

”Parlamentul este suveran și Executivul face ce spune Parlamentul. Deci nu putem noi să oprim Parlamentul să legifereze, nici constituțional. Vom discuta atunci când construim legea salarizării și vedem la ce concluzii ajungem!”, a spus Marius Budăi.