Salariile şefilor INSP vor fi majorate. Klaus Iohannis a promulgat legea

Directorii de la Institutul Naţional de Sănătate Publică vor primi salarii majorate, după ce Klaus Iohannis a promulgat o modificare a Legii salarizării unice. 

21 mai 2020, 17:32
Salariile şefilor INSP vor fi majorate. Klaus Iohannis a promulgat legea

În contextul pandemiei de coronavirus, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, o modificare a Legii salarizării unice în sensul în care cresc salariile pentru directorii din Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP):

Iată ce prevede legea: 

Salariul de bază pentru funcţia de director general din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 10%.

Salariul de bază pentru funcţia de director general adjunct din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 7,5%.

Salariul de bază pentru funcţia de director centru naţional/şef centru din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 5%.

Citeşte şi O nouă greşeală în raportul morţilor de coronavirus. INSP: Persoana anunţată iniţial nu a decedat