Salariu FABULOS. Cel mai bine plătit român încasează lunar 800.000 de dolari

Salariile unor români cu funcţii de conducere în companii străine sunt de-a dreptul fabuloase. Microsoft, Coca- Cola sau Air Canada sunt câteva dintre multinaţionalele care au numit români în funcţii de conducere pentru operaţiunile din alte ţări.

13 aug. 2014, 11:11
Salariu FABULOS. Cel mai bine plătit român încasează lunar 800.000 de dolari

Cel mai bine plătit angajat român este Călin Rovinescu. Este Director executiv al Air Canada şi preşedintele Star Alliance, cea mai mare alianţă aviatică la nivel mondial. Potrivit România TV, acesta câştigă 9,5 milioane de dolari anual.

Aş spune simplu că ce vezi e ce primeşti. Îmi place să cred că stilul meu de a conduce este bazat pe transparenţă şi onestitate„, spune Călin Rovinescu.

Coca Cola, una dintre mai mari şi cunoscute companii din lume, are ca şef de multinaţională, în Japonia, un român. Respectiv pe Călin Drăgan. Acesta conduce în Japonia o entitate gigant, cu o cifră de afaceri de peste 10 miliarde de dolari.

Microsoft, o altă companie de top, l-a numit pe Vlad Bog director resurse umane al Microsoft Turcia. Românul este responsabil pentru business-ul gigantului pentru Orientul Mijlociu şi Africa.