Salariu între 1.700 și 2.100 de euro pentru acești specialiști. Aproape 1.000 de posturi disponibile

Un angajat pe poziţia de model based developer are un salariu care variază, în medie, între 1.700 şi 2.100 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online bestjobs.

29 aug. 2023, 12:47
Salariu între 1.700 și 2.100 de euro pentru acești specialiști. Aproape 1.000 de posturi disponibile

Piața muncii în domeniul IT este în continuare extrem de dezvoltată în România, iar facilitățile fiscale pe care încă le au angajații din acest sector fac ca salariile să fie dintre cele mai atrăgătoare.

Ana Vişian, marketing manager al platformei Bestjobs a explicat pentru Zf în ce constă fișa postului unui model based developer.

„Un model based developer este responsabil pentru proiectarea şi implementarea de noi funcţii în domenii precum sistemele de management termic, ADAS, sisteme de infotainment sau e-mobilitatea, precum şi pentru validarea şi întreţinerea acestor caracteristici.

Dezvoltarea bazată pe model (MBD) este o metodologie de dezvoltare software bazată pe ciclul V specifică industriei auto. Abordarea bazată pe model permite unui dezvoltator să simuleze modelele pentru procesele complexe de control, aceste modele de software putând fi testate pentru a evalua performanţa în timp real. Un model based developer este responsabil pentru proiectarea şi implementarea de noi funcţii în domenii precum sistemele de management termic, ADAS, sisteme de infotainment sau e-mobilitatea, precum şi pentru validarea şi întreţinerea acestor caracteristici.

Citește și: Se dau 1.000 de euro pentru aceşti români. Condiţiile pentru ca banii să intre pe card cât mai repede

Oferta salarială pentru un astfel de rol variază între 1.700 şi 2.100 de euro net”, spune Ana Vişian.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, prime de sărbători, tichete de vacanţă şi abonament clinică medicală privată.  În prezent, 802 posturi vacante pentru poziţia de model based developer sunt disponibile pe platforma bestjobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în regim de muncă remote, Bucureşti şi Cluj.

Citește și: Condiţii de creditare din ce în ce mai grele pentru români. La cât a ajuns dobânda şi ce sume pot fi accesate cu un salariu de 5.000 de lei