Vlad Mixich, cu salariu colosal la Ministerul Sănătăţii. Jurnalistul: O minciună grosolană

Vlad Mixich ar fi trebuit să ia un salariu de 6.000 de euro pentru un contract de consultanţă oferit Ministerului Sănătăţii, potrivit cancan.ro.  Jurnalistul neagă însă informaţiile apărute în presă.

24 oct. 2016, 08:21
Vlad Mixich, cu salariu colosal la Ministerul Sănătăţii. Jurnalistul: O minciună grosolană

Potrivit presei tabloide, Vlad Mixich, înainte de a deveni şef la Agenţia Naţională a Medicamentului, ar fi trebuit să primească 6000 de euro pentru servicii de consultanţă oferite Ministerului Sănătăţii. Se pare că acest lucru nu a mai fost posibil deoarece directorii care trebuiau să dea avizul în acest caz nu au mai făcut-o.

Reacţia lui Vlad Mixich nu a întârziat să apară. Acesta a spus pe pagina sa de facebook că totul este o minciună grosolană:

„Campania de calomnii la adresa mea, și prin ricoșeu la adresa lui Vlad Voiculescu, continuă. Probabil deranjăm niște cercuri puternice de interese, așa că trebuie să spun aici lucruri pe care nu credeam că va trebui vreodată să le afirm răspicat:

1. NU am fost niciodată și NU sunt ofițer acoperit al vreunui serviciu secret.

2. Un tabloid (din nou CanCan) preluat de o televiziune acuză că mi s-ar fi pregătit un salariu de 6000 de euro pe lună la Ministerul Sănătății. Este o manipulare și o minciună grosolană!

3. După ce am muncit și am studiat un an la cea mai puternică universitate europeană din domeniul politicilor de sănătate, am dorit să mă întorc în țară și să ajut în zona în care am expertiză. M-am întors în septembrie și am început să lucrez în echipa lui Vlad Voiculescu, dar încă nu am primit primul salariu care, apropo, este mai mic decât câștigam înainte. Dar nu-mi pare rău pentru că a ajuta aici, acasă, e onorant pentru mine și, dacă reușesc să rezolv fie doar problema unui singur pacient, tot e mare lucru.

4. Nu am și nu am avut niciun fel de legături financiare cu companii farmaceutice, nici nu sunt prieten sau măcar amic cu consultanți din domeniu sau alți „regi ai medicamentelor”.

Cam ăsta e simplul adevăr. Altfel, indiferent ce calomnii și montaje se vor mai face, voi încerca să fac cât mai mult bine acolo unde sunt”, a declarat Vlad Mixich pe pagina sa de facebook.