Salariul de nabab al șefului de la ”Cantina Săracilor” din Bârlad! Un director de la privat va fi cu siguranță invidios

Șeful Cantinei de Ajutor Social din subordinea Direcției de Asistență Socială a municipiului Bârlad câștigă într-o lună cât alții în zece. Nu este o glumă, ci este purul adevăr. Dacă un director de la privat sau un medic aflat la început de drum ar vedea fluturașul de salariu al șefului ”Cantinei Săracilor” din orășelul vasluian cu siguranță că ar fi extrem de invidioși și s-ar gândi serios să se reorienteze în carieră.

02 mart. 2024, 17:45
Salariul de nabab al șefului de la ”Cantina Săracilor” din Bârlad! Un director de la privat va fi cu siguranță invidios
Salariul de nabab al șefului de la ”Cantina Săracilor” din Bârlad!

Salariul de nabab al șefului de la ”Cantina Săracilor” din Bârlad! Zilele trecute, pe un grup de Facebook destinat bârlădenilor, a fost postată o imagine cu o anexă în care apare salariul de bază pentru personalul contractual din cadrul Cantinei de Ajutor Social din subordinea Direcției de Asistență Socială a Municipiului Bârlad valabile începand cu data de 1 martie 2024.

Citește și Angajări MAI 2024. Guvernul deblochează 5.200 de posturi, ce salarii sunt în Poliţie

Salariul de nabab al șefului de la ”Cantina Săracilor” din Bârlad!

Mai jos era precizat salariul de bază pentru un șef de serviciu și anume pentru șeful ”Cantinei Săracilor”, și anume 9.369 de lei, fără sporuri.

Suma i-a lăsat cu gura căscată pe locuitorii municipiului Bârlad care s-au întrebat ce face acest bugetar pentru salariul la care mulți angajați din privat doar visează.

”Oare ce face de banii ăștia, înafară de mesele de la discuțiile de taină”, este comentariul pe care l-a publicat bârlădeanul Ioan Sârbu în dreptul postării de pe grupul Vocea Bârladului.

Răspunsul la întrebarea acestuia a venit instant din partea unui alt bârlădean care a spus sec: ”Nimic”.

Deși mulți se întreabă ce face acest șef la ”Cantina Săracilor” lunar, dar cert este faptul că salariul său i-a crescut de la 1 martie, iar suma nu este una de neglijat. Dacă mai sunt adăugate și sporurile, acesta câștigă lunar,  liniștit mai bine decât un medic.

Ce salarii au medicii în România

Veniturile medicilor sunt diferite. Variază în funcție de specializare, de gradul de încadrare (medic, rezident, specialist și primar), dar și de unitatea medicală. În unele cazuri, pot depăși 16.000 de lei, potrivit Fanatik.

Astfel, un medic fără încadrare are un salariu de bază de 7.971 lei, în timp ce medicii stomatologi au un salariu de 3.887 lei. Medicii primari au un salariu de 15.567 lei, iar medicii rezidenți câștigă între 5.700 lei și 7.564 lei.

Medicii rezidenți din anul I = 5.700 lei.
Medicii rezidenți din anul II = 7.564 lei
Medicii rezidenți din anul III = 6.700 lei
Medicii rezidenți din anul IV = 7.848 lei

În secțiile UPU, secția de urgență, medicii primari specialiști au un salariu de 13.338 lei, iar medicii specialiști 10.563 lei.

Medicii dentiști primari au 13.388 lei; medici dentiști specialiști au 10.563 lei.
Medicii dentiști fără încadrare au un salariu de 6.082 lei.
Medicii fără încadrare au un salariu de 6.509 lei.

Citește și Angajaţii au primit salarii duble pe card. Credeau că e compensaţie pentru inflaţie, dar trebuie să returneze sumele integral