Salariul minim se modifică în funcţie de studii şi vechime. Schimbări de ultimă oră anunţate de Eugen Teodorovici

Publicat: Vineri, 02 Noiembrie 2018 13:57 // Actualizat: Vineri, 02 Noiembrie 2018 13:57 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, spune că decizia privind majorarea salariului minim va fi luată de Guvern, fără a preciza data de la care acesta va creşte, dar confirmând nivelul de 2.080 de lei şi faptul că acest salariu minim va fi diferenţiat în funcţie de vechime şi studii, scrie news.ro.

 
Foto: romaniatv.net

Întrebat vineri dacă salariul minim va creşte de la 1 decembrie, Eugen Teodorovici a evitat să menţioneze o dată. "Aici se va lua o decizie la nivel de Guvern vizavi de dată”, a spus Teodorovici. Acesta a confirmat însă că valoarea salariului minim va creşte la 2.080 de lei brut şi se va face diferenţiat în funcţie de vechimea în muncă şi de studii, în acest caz salariul minim va fi de 2.350.

Teodorovici a evitat să spună dacă o decizie în acest sens va fi luată vineri în coaliţia de guvernare. "Dacă se va lua o decizie va veni şi un act normativ în baza căruia acest salariu minim de va majora”, a precizat Teodorovici.

În ceea ce priveşte cea de-a doua rectificare bugetară din acest an, ministrul Finanţelor a spus că nu a discutat cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre acest subiect şi că săptămâna viitoare se definitivează discuţiile cu toate ministerele vizate de rectificare.

„Ideea este să ne menţinem sub 3 la sută ca şi deficit, 2,97, aşa cum am promis”, a spus Teodorovici. Acesta a precizat că deficitul bugetar estimat pentru anul 2019 este de 2,53 la sută.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eugen Teodorovici salariu bugetari salariu minim salariu vechime
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 nov 19:04
Răspunde | Votează email 0 email
nae olteanu
Poate că majorările promise sunt necesare ... dar nu la furnicarurile de funcționari publici sau „particulari”. Mulți nici nu știu ce-i cu măriiile lor prin ministere, prin agenții de toate soiurile, de la culorile de șiretlicuri pentru pantofi, până la umbra mestecenilor din parcuri. Apar cu acțiuni motivaționale, atunci când au loc alegerile, sunt „ dezinformatorii” și piedicile în activitatea structurilor plătitoare și servanți devotați ai celor din opoziția politică. Toți mamuții politruci țin la ăștia ca de frica unor buboie pe față, generatoare de infecție în momentul în care sunt zgândărite. Deci salariile trebuie să reflecte capacitatea de care este nevoie, cu studiile superioare ... ușurel .. că mulți au cartoane de „superioare” și ... moluște ... La vechime să se țină cont și de pofta de a mai munci. Informatica să fie pusă la treabă ... și șefii la verificări. că „ie” foarte mulți cu solda umflată biiiinnnne, dacă au ceva „în clin” cu funcția.
1
EUR
4.7559
RON
21 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H