Cele mai simple şi gustoase reţete de salate, perfecte pentru sezonul cald. Le poţi prepara acasă în doar câteva minute

După cum ştiţi, salatele sunt preferatele sezonului de vară. Sunt sănătoase, dau organismului energie şi, în plus, ne ajută să ne menţinem silueta.

16 aug. 2021, 19:00
Cele mai simple şi gustoase reţete de salate, perfecte pentru sezonul cald. Le poţi prepara acasă în doar câteva minute

Salate de vară, cele mai simple reţete.

Sunt o mulţime de combinaţii de alimente pentru care putem opta atunci când ne facem salata dorită, aşa că nu se poate pune problema că ne plictisim de acelaşi fel de mâncare. Multe din ele conţin atât fructe, cât şi legume, şi în acest fel ne asigurăm porţia zilnică de sănătate.

Salate de vară. Şase reţete simple:

Salata Caprese

E o reţetă clasică, pe care cel mai probabil o ştiţi cu toţii, însă merită amintită şi consumată cât mai des în perioada verii. Aveţi nevoie de mozzarella, de roşii cherry şi puteţi opta pentru un dressing de oţet balsamic cu miere.

Salata Torellini Caprese

Durează doar câteva minute până o pregătiţi şi e una dintre cele mai gustoase salate. Aveţi nevoie de câteva frunze de busuioc proaspăt, roşii cherry, spanac, tortellini cu brânză, oţet balsamic, condimente italieneşti, sare şi piper, ulei de măsline, biluţe de mozzarela.

Salata cu măr, afine şi nuci

Pentru a face această salată aveţi nevoie de mere tăiate în felii subţiri, afine, brânză de capră, mix de salată, nuci, oţet balsamic cu miere. Dacă doriţi să transformaţi această salată într-un prânz mai consistent, puteţi adăuga piept de pui.

Salată cu fasole verde şi brânză feta

E una din cele mai simple reţete de salată pe care le puteţi face. Pentru a face această salată aveţi nevoie de: buzuioc proaspăt, struguri sau roşii cherry, fasole verde, condimente italieneşti, oregano, brânză feta, ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper.

Salată cu paste şi salam

Probabil că salamul nu e primul aliment la care vă gândiţi atunci când vreţi să faceţi o salată cu paste, dar ar trebui să fie. Îi dă un gust delicios. Aveţi nevoie de paste, salam, roşii cherry, măsline şi dressing de iaurt.

Salată cu pui şi merişoare

Această reţetă merge perfect atât în perioada verii, cât şi în sezonul rece. Aveţi nevoie de mix de salată, bucăţele de piept de pui, nuci, mac, merişoare şi sos de iaurt.