Salina Turda, loc de filmare al unui film american VIDEO

Salina Turda va ajunge pe marile ecrane din întreaga lume. Chiar în aceste zile, în mina de sare se toarnă filmul "Nameless", o producţie americană în care joacă mai mulţi actori cunoscuţi. Thrillerul psihologic în care personajul principal călătoreşte în timp va putea fi văzut în cinematografe din 2015, transmite România TV.

28 aug. 2014, 10:42
Salina Turda, loc de filmare al unui film american VIDEO

Actorii au filmat în Islanda şi Spania, iar acum lucrează timp de câteva zile în Salina Turda. „Este un thriller psihologic, acţiunea filmului ne duce pe mai multe planuri temporale, în mai multe locuri de pe pământ. Personajul călătoreşte în aceste locuri în mintea lui”, a declarat unul dintre producători, Bogdan Moncea.

În rolul principal joacă actorul David Frampton, cunoscut pentru rolul din filmul „Ultima zi a iernii”. Din distribuţie mai face parte şi Conan Stevens, care a mai jucat în „Urzeala tronurilor”, „Spartacus” sau „Hobbitul”.

„Când am aflat că vom filma într-o mină, mi-am spus că va fi distractiv. Şi apoi mi s-a spus că e şi un carusel în mină. Cu siguranţă mi-ar plăcea să mă întorc aici. De fapt, am încercat să vin aici acum 15 ani”, a spus Conan Stevens.

„E un film deosebit, suntem foarte entuziasmaţi. Modul de filmare este unic, diferit de stilul american”, a spus, la rându-i, producătorul Blaine Courrier.

Reprezentanţii salinei sunt încântaţi de colaborarea cu Hollywood. „Locaţia este la 120 de metri adâncime. Pentru toate aceste filmări au fost necesare măsurători. Au un staff de 140-150 de oameni. A fost o problemă şi o provocare să-i putem să-i cazăm, să le putem asigura condiţiile să se poată deplasa la filmări”, a declarat Vasile Tot, directorul salinei Turda.

Salina Turda apare într-un top al Business Insider ca fiind cel mai frumos loc subteran din lume.