Salon de înfrumusețare, nevoit să plătească daune de aproape 300.000 de dolari pentru că o clientă a fost tunsă prea scurt

Pedeapsă dură pentru un salon de înfrumusețare din cauza modului în care o clientă a fost tunsă. Aproape 300.000 de dolari sunt nevoiți să scoată din buzunar reprezentanții salonului pentru a-i plăti daune clientei.

24 sept. 2021, 12:45
Salon de înfrumusețare, nevoit să plătească daune de aproape 300.000 de dolari pentru că o clientă a fost tunsă prea scurt

Un salon de înfrumusețare din India a fost obligat de tribunal să plătească daune în valoare de 20 de milioane de rupii, adică 271.000 de dolari, pentru că o angajată a tuns-o pe o clientă prea scurt.

Clienta avea contractele cu firme de produse pentru îngrijirea părului datorită părului ei lung, iar salonul care nu i-a respectat instrucțiunile i-a provocat o pierdere uriașă, a transmis BBC.

Tânăra a mers la un salon de înfrumusețare al unui hotel din New Delhi, în 2018, pentru a se tunde și a explicat detaliat personalului felul în care voia să fie tunsă. Cu toate acestea, indicațiile ei nu au fost respectate și a fost tunsă mai mult decât a precizat că vrea.

Când s-a plâns la salon, i s-a oferit un tratament pentru păr gratuit, pentru a compensa greșeala, însă femeia a spus că și acesta a fost ”dubios și i-a degradat părul”

Salonul are dreptul să atace prin apel verdictul instanței, însă nu a făcut deocamdată o declarație în această direcție. Potrivit Comisiei Naționale de Recurs în Disputele Consumatorilor (NCDRC), tânăra „și-a pierdut contractele și a suferit o pierdere uriașă care i-a schimbat complet stilul de viață și i-a spulberat visul de a deveni un model de top”.

„A suferit o criză psihică severă și traume din cauza neglijenței în ceea ce privește tăierea părului. Nu s-a putut concentra pe slujba ei și, în cele din urmă, și-a pierdut și locul de muncă”, au transmis autoritățile pentru protecția consumatorului.

Tânăra a avut și pierderi majore pe plan financiar și a avut traume psihice în ultimii ani, după incident.