Salonul Auto de la Frankfurt 2016. Cu ce noutăţi a venit DACIA

Producătorul auto românesc Dacia a venit la Salonul Auto de la Frankfurt, ediţia 2016, cu o nouă cutie manuală automatizată pentru modelele sale.

17 sept. 2015, 12:56
Salonul Auto de la Frankfurt 2016. Cu ce noutăţi a venit DACIA

Marca auto entry-level a grupului Renault şi-a construit o reputaţie solidă în Europa şi progresează în continuare-gamele Sandero şi Logan au fost actualizate cu o nouă generaţie şi SUV-ul Duster, un best seller al Dacia, a primit un „tratament” discret, scrie gandul.info

Citeşte şi Salonul Auto Frankfurt. Şeful BMW a leşinat pe scenă, la lansarea noului model seria 7 VIDEO

Dacia a rezolvat şi problema lipsei unei cutii de viteze manuale automatizate în gama sa, odată cu introducerea sistemului Easy-R, care va dota modelele Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway.

Dotarea va fi introdusă la sfârşitul anului şi va lucra „în tandem” cu un motor pe benzină TCe90, care livrează 88 cai putere şi un cuplu de 140 Nm. Consumul în cazul acestui propulsor este de 4,9 litri la 100 km/h.

Transmisia este controlată prin computer, având o serie de servomotoare electromecanice şi şoferul nu mai este nevoit să debraieze, să schimbe viteza şi apoi să apese ambreiajul.

Citeşte şi Top 5 cele mai importante premiere mondiale la Salonul Auto de la Frankfurt FOTO

Cutia de viteze dispune de două configuraţii – drive şi manual. Cei de la Dacia au adăugat că, de acum înainte, toate motoarele vor urma standardul Euro 6 şi compania va introduce un sistem start-stop pentru a recupera energia în timpul frânării.

Dincolo de transmisia manuală automatizată şi motoarele îmbunătăţite, producătorul auto autohton a introdus modelul Duster Edition 2016, cu jante de 16 inci şi o nouă vopsea pentru caroserie – Altai Green.