Salubritatea şi deszăpezirea în centrul Capitalei ar putea fi gestionate de Primăria Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că își dorește ca Prmăria Bucureşti să gestioneze serviciile de salubritate și deszăpezire pentru zona centrală a orașului, activităţi făcute în prezent de prestatorii privaţi contractaţi de sectoare. 

13 ian. 2017, 13:37
Salubritatea şi deszăpezirea în centrul Capitalei ar putea fi gestionate de Primăria Bucureşti

„Sectoarele decontează toată activitatea de salubritate și deszăpezire, implicit, din București. Gândul meu (…) este acela ca, mai ales după experiența acestor luni și după nemulțumirile pe care le-am avut și atunci când nu era zăpadă foarte multă, zona centrală a Capitalei să fie acoperită de Primăria Capitalei în ceea ce privește serviciul de salubritate”, a spus edilul general, vineri, într-o declarație acordată presei.

Ea a adăugat că, în perioada următoare, va supune atenției Consiliului General al Municipiului București un proiect de hotărâre în acest sens.

„Vom marca aceste zone centrale, am avut o primă discuție cu toți primarii de sectoare. Au acceptat propunerea mea, și anume să renunțe la parte din contractele de salubritate, acoperite acum de sectoare, pentru ca acestea să fie preluate într-o hartă — am numit-o zona centrală de interes turistic-administrativ a Capitalei — unde vom avea (…) și câteva circuite, care reprezintă cele mai importante obiective de vizitat în Capitală. Mă refer la muzee, parcuri, schituri, mănăstiri, clădiri simbolice, clădiri de patrimoniu, precum și alte obiective, inclusiv Centrul Vechi”, a explicat ea.

De asemenea, Gabriela Firea a vorbit și despre o actualizare a utilajelor folosite de operatorii de salubritate.

„Capitala ar trebui să beneficieze de cel puțin câteva mașini care pot să topească zăpada rapid. O astfel de mașină am vizionat-o și eu zilele trecute pe internet, mi-a arătat-o un specialist și mi-a spus că ar fi bine să ne pregătim pentru anul viitor să achiziționăm astfel de utilaje care, racordate la canalizare, ar putea să topească în timp foarte scurt o cantitate mare de zăpadă. După experiența de anul acesta (…) vă garantez că am căpătat deja experiență și operatorilor de salubritate o să le mai spunem și noi de acum ce trebuie să facă și cu ce să se pregătească. Le mulțumesc inclusiv bucureștenilor care mi-au transmis link-uri cu utilaje de deszăpezire foarte ușor de folosit și manevrat pentru trotuare”, a precizat primarul general.