Salvatori americani, morţi în Australia. Avionul acestora s-a prăbuşit în timpul stingerii unui incendiu

Un avion utilitar pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit joi la sud-vest de Sydney, în incident pierzându-şi viaţa toţi cei trei membri ai echipajului, americani, au anunţat autorităţile australiene.

23 ian. 2020, 07:16
Salvatori americani, morţi în Australia. Avionul acestora s-a prăbuşit în timpul stingerii unui incendiu

Comandatul pompierilor din zonele rurale din statul New South Wales, Shane Fitzsimmons, a indicat că autorităţile australiene au pierdut contactul cu avionul Hercules C-130 în zona muntoasă Snowy Monaro, joi în jurul orei locale 13:30 (ora 04:30, ora României).

Cele trei victime sunt americani care făceau parte din pompierii specializaţi trimişi de numeroase ţări pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie devastatoare din Australia. Acest accident aduce la 32 numărul persoanelor decedate în Australia din cauza incendiilor de vegetaţie de la debutul acestei crize, în luna septembrie 2019.

Citeşte şi Furtuni de praf monstruoase au întunecat Soarele. S-a făcut întuneric în plină zi VIDEO

Cauzele accidentului nu sunt deocamdată cunoscute, dar Shane Fitzsimmons subliniase în cursul zilei că vântul violent face ”foarte dificilă” pilotarea acestor avioane de mari dimensiuni. Compania canadiană Coulson Aviation, proprietara avionului, a decis ţinerea la sol a altor avioane de acest tip folosite în lupta contra incendiilor în statele australiene New South Wales şi Victoria, a precizat Fitzsimmons.

Joi, pompierii s-au confruntat cu o recrudescenţă a incendiilor cauzată de rafalele de vânt şi de temperatura atmosferică ridicată.