Salvatorii din Turcia, îngeri pe pământ! O femeie și cei doi copii ai săi au fost scoși de sub dărâmături după 78 de ore de la cutremur

O femeie de 36 de ani și copiii ei de 7 și 9 ani au fost salvați după 78 de ore de la cutremurul devastator din Turcia. Echipele de salvatori caută neîncetat supraviețuitori în orașul Kahramanmaraş, unul dintre cele mai puternic afectate de seismul produs luni dimineață.

10 feb. 2023, 12:30
Salvatorii din Turcia, îngeri pe pământ! O femeie și cei doi copii ai săi au fost scoși de sub dărâmături după 78 de ore de la cutremur

Salvatorii continuă să caute supraviețuitori printre dărâmături, deși au trecut cinci zile de la izbucnirea seismelor devastatoare din Turcia.

Echipele de salvatori continuă să caute supraviețuitori. Sub un bloc distrus din Kahramanmaraş au auzit sunete. Hatice Igde, în vârstă de 36 de ani și fiii ei Melih și Mehmet, au fost prinși sub dărâmături, după 14 ore de muncă, potrivit CNN Turk.

Citiți și: Bilanț cutremure Turcia și Siria. Peste 21.000 de morţi şi 80.000 de răniţi. Salvatorii continuă să caute supraviețuitori sub dărâmături

Șeful echipei de intervenție a povestit care au fost primele cuvinte ale femeii în care salvatorii au ajuns la ei: „Copiii mei vor ieși primii, eu voi ieși mai târziu”.

Din fericire, mama și cei doi fii ai său au supraviețuit miraculos în condițiile în care au fost prinși sub ruine și au rezistat în ger și întuneric, fără apă și mâncare.

Imediat după ce au fost scoși la suprafață au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior au fost vizitați de șeful echipei de salvare care i-a scos de sub betoane.

„Am țipat și am lovit atât de mult dărâmăturile, dar nu m-ați auzit. Nu am adormit niciodată. Mă bucur atât de mult că au venit după mine. Copiii nu mai suportau. Le-am spus copiilor tot timpul că fiii mei vor fi salvați”, a povestit femeia.

Numeroase persoane participă la salvarea oamenilor prinși sub dărâmături, printre aceștia fiind și mineri, care au găsit un copil după 110 ore de la cutremur.

Ieri, pompierii moldoveni  au salvat un băiețel de 3 ani la nu mai puțin de 75 de ore de la cutremurul devastator. De asemenea, salvatorii români au intervenit miercuri dimineața pentru salvarea unui adolescent de 16 ani, însă intervenția a fost îngreunată de o altă replică a seismului.

Oamenii care și-au pierdut viața în urma cutremurelor cu magnitudinea 7,7 și 7,6 care au acoperit 10 provincii centrate în Kahramanmaraș sunt îngropați. Cimitrul a fost creat în districtul Antakya din Hatay, una dintre provinciile grav afectate de cutremur.

Din nefericire, numărul persoanelor găsite decedate în urma cutremurelor din Turcia și Siria crește de la o oră la alta.

Aproximativ 21.000 de oameni au murit în cele două țări, iar 80.000 sunt răniţi după tragedia inimaginabilă care a îngrozit o lume întreagă.

Citiți și: Echipa România TV, martora apocalipsei din Turcia. Oraşul Antakia a fost ras de pe faţa pământului