Sâmbătă se decid noile restricţii din Bucureşti. Şedinţă a Comitetului de urgenţă

Pentru Bucureşti s-au înregistrat în ultimele 14 zile 4,41 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

22 apr. 2021, 21:32
Sâmbătă se decid noile restricţii din Bucureşti. Şedinţă a Comitetului de urgenţă

Sâmbătă se decid noile restricţii din Bucureşti. Comitetul Municipiului Bucureştiului pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va avea, la sfârşitul săptămânii, o şedinţă pentru prelungirea măsurilor dispuse în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, a declarat, joi, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

„Avem şedinţă pentru prelungirea măsurilor care expiră sâmbătă noaptea”, a precizat Alin Stoica.

Pentru Bucureşti s-au înregistrat în ultimele zile  4,41 de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, iar dacaă scade sub 4 ar putea avea loc o şedinţă pentru relaxarea măsurilor.

Pe 10 aprilie, CMBSU a adoptat o hotărâre conform căreia pe 23 aprilie, în vinerea dinaintea Floriilor, magazinele sunt deschise în Capitală până la ora 20,00 şi a prelungit măsurile dispuse deja.

Printre noile restricţii din Bucureşti se numără:

* Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi şi în intervalul orar 20,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 7,5/1.000 de locuitori.

Florin Cîţu: „Vom face primul pas spre revenirea la normalitate, doar dacă ne vaccinăm. Fără vaccinare nu se poate”
* Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 5,00 – 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 5,00 – 21,00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1.000 locuitori. Prin excepţie, în intervalul orar 21,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, respectiv 18,00 – 5,00 în zilele de vineri, sâmbătă duminică, pot fi făcute livrări la domiciliu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 2.989 de cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus şi 150 de decese ca urmare a infectării cu noul coronavirus. Doar Capitala şi judeţele Cluj şi Ilfov mai au coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori situat peste 3.

Klaus Iohannis, avertisment despre marea relaxare de la 1 iunie. „Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi!”


loading...
Partenerii noștri