Sănătate: 5 nutrienţi esenţiali fără de care intri în depresie

Deficitul de magneziu poate să favorizeze apariţia simptomelor supărătoare. Lipsa acestui mineral este cauzată de excesul de alcool, cofeină, sare şi zahăr.

05 mart. 2015, 04:18
Sănătate: 5 nutrienţi esenţiali fără de care intri în depresie

Te confrunţi adesea cu anumite stări pe care le defineşti ca fiind o depresie uşoară? Descoperă cât de importantă este alimentaţia în prevenirea acestor simptome, deoarece este demonstrat faptul că lipsa anumitor nutrienţi pot să favorizeze instalarea depresiei. 

Iată câţiva dintre nutrienţii care nu trebuie să-ţi lipsească:

1. Acizii graşi omega-3

Joacă un rol esenţial în buna funcţionare a creierului, în special când vorbim despre memorie, capacitatea de concentrare şi starea de spirit. Suplimentele cu omega-3 cât şi alimentele bogate în aceste grăsimi sănătoase sunt esenţiale în dieta zilnică pentru că te vor ajuta să previi apariţia stărilor depresive. Foloseşte suplimente cu omega-3 şi asigură-te că incluzi în dieta zilnică cât mai multe surse de omega-3: somon, ton, sardine, macrou, halibut, hering, nuci româneşti, avocado, ulei de măsline extravirgin şi seminţe de in măcinate. 

2. Vitamina D

Deficienţa de vitamina D poate conduce la apariţia depresiei, explică specialiştii care susţin că este esenţial să ne expunem pielea timp de 10 minute la soare. Aceasta este cea mai bună metodă pentru a ajuta corpul să sintetizeze vitamina D. În unele situaţii, cum ar fi iarna şi toamna când soarele nu îşi face apariţia este recomandat să iei suplimente de vitamina D la recomandarea unui specialist.

3. Magneziul

Excesul de alcool, sare, cofeină şi zahăr poate să ducă la o scădere semnificativă a nivelului de magneziu din corp. Acest lucru expune corpul la stres şi stări depresive. Astfel că este recomandat să incluzi în dietă cât mai multe alimente bogate în magneziu, cum ar fi: verdeţuri, alge marine, fasole boabe, năut, linte, mazăre, avocado, banane, peşte, seminţe de dovleac. De asemenea, se pot lua şi suplimente cu magneziu, ţinând cont de specificaţiile legate de perioada administrării şi a dozajului.

Citeşte mai mult pe eva.ro


loading...